Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Smartphone Baru Vivo V15 Pro Malaysia

Vivo Malaysia memperkenalkan telefon pintar baru mereka yang diberi nama Vivo V15 Pro. Tidak dinafikan, merecik tengok model baharu Smartphone Baru Vivo V15 Pro Malaysia. Bukan hanya sebab design, tapi kualiti kamera untuk model ini, khabarnya memang ‘awesome’.

Model Vivio V16 Pro Ia merupakan model pertama Vivo selepas NEX yang mempunyai Elevating Front Camera. Ia diperhebatkan dengan AI Technology untuk kamera dan memberikan penggunanya paparan ‘full-screen’ dengan bantuan peribadi yang bijak.

Smartphone Baru Vivo V15 Pro Malaysia

Smartphone Vivo V15Pro
Pelancaran Vivo V15Pro

Baca : MrJocko dan Smartphone Vivo Malaysia

Bila ditanya, apa yang best tentang Vivo V15 Pro ini? Ramai Tech Blogger akan berkongsi pandangan yang sama tentang spesifikasi yang ada dalam smartphone terbaru dari Vivo ini.

Paling ketara, Vivo V15 Pro dikuasakan dengan Qualcomm SDM675 Snapdragon 675 (11 nm) CPU processor dengan kapasiti 6GB RAM, 128GB ROM. Peranti ini mempunyai saiz paparan skrin 6.39-inch Super AMOLED, kuasa touchscreen (1080 x 2316 pixels, 400 ppi).

Dikhabarkan, Vivo V15 Pro antara smartphone vivo yang punyai padanan kamera terbaik. Ia mempunyai kualiti gambar 48MP, aperture f/1.8, f1/2, 0.8µm, PDAF + 8 MP, 13mm (ultrawide) + 5MP kamera belakang.

Seperti smartphone lain, Vivo V15 menyokong fungsi Wifi, NFC, GPS, 3G and 4G LTE. Ia juga dipadankan dengan bateri ‘Non-removable’ Li-Po berkuasa 3700 mAh battery di rangka telefong hanya sebesar 8.2mm. Manakala berat cuma 185g. Untuk informasi, Vivo V15 pro digerakkan dengan Android 9.0 (Pie); Funtouch 9.

Smartphone Vivo V15Pro
Pelancaran Vivo V15Pro
Smartphone Vivo V15Pro
Pelancaran Vivo V15Pro

Smartphone Vivo V15Pro

Smartphone Vivo V15Pro

Smartphone Vivo V15Pro

Smartphone Vivo V15Pro

Smartphone Vivo V15Pro

Smartphone Vivo V15Pro

Smartphone Vivo V15Pro

Sumber Spesifikasi : Technave.com

Pasti selepas mengetahui spesifikasi Vivo V15 Pro, ramai pula akan bertanyakan harga Vivo V15 Pro di Malaysia. Setakat ini, harga Vivo V15 Pro di Malaysia dijual di pasaran sekitar harga RM1,798 sahaja.

Kalau dilihatkan rekaan dan warna merah dan biru yang dipertontonkan, ia memang memukau sesiapa sahaja. Cantik. Setakat hari ini, banyak koleksi smartphone dari Vivo antara smartphone mampu milik dan punyai nilai jual balik yang memadai.

Lagipun, untuk pilihan aksesori seperti screen protector dan cover smartphone vivo, sudah banyak di jual di pasaran Malaysia, walaupun ia bukan dari produk original Vivo.

Apa lagi, nak cari smartphone untuk tahun 2019, model Vivo V15 Pro mungkin salah satu dari senarai yang boleh anda pertimbangkan.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.