Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Ketibaan Smartphone OnePlus 6 di Malaysia Harga RM2,399 Lazada

Mi Han Sdn Bhd, Pengedar sah tunggal OnePlus di Malaysia hari ini mengumumkan ketibaan smartphone OnePlus 6 di Malaysia. Dengan peranti smartphone terbaru dalam barisan telefon pintar premium ini, OnePlus terus menunjukkan misi mereka untuk berkongsi teknologi terbaik dengan dunia.

Dengan kelajuan yang lebih, OnePlus 6 dikuasakan dengan pemproses Qualcomm® Snapdragon™ 845, keupayaan sehingga 8GB LPDDR4X RAM dan 256GB penyimpanan dalaman UFS 2.1 yang sangat pantas. OnePlus 6 kini juga boleh mengambil gambar yang lebih baik dengan sistem kamera dual lens 16MP + 20MP. Selain itu, ia menawarkan pengguna kuasa baeri yang lama dan juga kalis air.

Baca : Shopping Barang Murah dan Berbaloi Secara Online di Lazada

 


Smartphone Jenama OnePlus 6 di Malaysia Harga RM2,399


 

OnePlus 6 di Malaysia Harga RM2,399
 

Model OnePlus 6 di Malaysia, terdapat dalam warna iaitu Mirror Black, Midnight Black dan Silk White. Paling menarik, ada Gorilla Glass 5 di kedua-dua bahagian depan dan belakang. Varian Mirror Black disalut dengan kilauan cermin, memberikan rupa dan rasa seramik. Untuk penampilan yang lebih subur, Midnight Black menawarkan rupa matte yang bersih manakala varian ketiga menggunakan mutiara yang dihancurkan untuk meminjamkan kesan berkilauan ke permukaan Sutera Putih. Kelengkungan yang halus mewujudkan badan yang tidak terganggu yang bermain dengan cahaya dan bayang-bayang untuk mencipta corak dan sorotan.

OnePlus 6 dicipta untuk menawarkan pengalaman tontonan paling terbaik dengan paparan skrin penuh penuh 19:9, iaitu saiz 6.28-inch AMOLED optik baru, sambil mengekalkan dimensi yang sama. Paparan OnePlus 6 juga membolehkan anda memilih dari lima mod paparan yang berbeza dengan penentukuran warna sRGB dan DCI-P3, terdapat mod paparan untuk setiap set mata, gunakan mod membaca untuk menyelesaikan buku baru yang baru saja anda beli, mod malam untuk melindungi anda mata apabila matahari terbenam, anda dapat menentukan paparan yang anda mahukan. Model ini juga membolehkan kawalan isyarat intuitif baru untuk mengalami cara navigasi yang lebih mudah.

Minimalistik dan bergaya, OnePlus 6 punyai Port USB-C dan bicu fon kepala. OnePlus 6 memiliki kedua-dua pengimbas cap jari yang dipasang di belakang dengan Face Unlock untuk buka kunci cepat dalam 0.2 detik hingga 0.4 detik.
 

OnePlus 6 di Malaysia Harga RM2,399

OnePlus 6 di Malaysia Harga RM2,399

OnePlus 6 di Malaysia Harga RM2,399
 

Kamera OnePlus 6 telah dinaik taraf untuk menangkap detik istimewa yang pantas dan tajam walaupun dalam keadaan pencahayaan yang paling mencabar. Sistem kamera dual lens terdiri daripada sensor utama 16MP dengan OIS dan sensor sekunder 20MP dengan aperture f1.7. Saiz piksel telah meningkat sebanyak 19% kepada 1.22 mμ untuk prestasi cahaya rendah yang lebih baik. Mod Potret mengaplikasikan kesan mendalam-bidang yang menakjubkan yang boleh disesuaikan untuk menambah keperibadian keperibadian kepada setiap rakaman gambar.

Kamera OnePlus 6 kini mampu merakam video 4K pada 60 frame per second dan video perlahan (slow motion) bergerak pada 240 frame per second (1080p) atau 480 frame per second (resolusi 720p). Untuk kali ini, video juga lebih stabil dengan gabungan optik dan penstabilan elektronik. Fungsi Video Editor baru membolehkan video dipotong dan ditapis, supaya membolehkan penggunanya membuat video yang lebih hebat dengan mudah pada smartphone OnePlus 6.

Pertama kali diperkenalkan dengan OnePlus 3, Dash Charge adalah penyelesaian pengecasan terpantas di pasaran global. Caj setengah jam yang cepat memberikan kekuatan yang cukup untuk OnePlus 6 untuk hari itu. Dengan membawa lebih banyak arus dan mengalihkan pengurusan kuasa dari telefon bimbit kepada penyesuai untuk memastikan telefon lebih sejuk semasa mengecas. Dash Charge boleh terus mencepatkan OnePlus 6 walaupun menggunakan GPS atau bermain permainan intensif grafik tinggi. Bateri 3,300 mAh juga kekal sehingga 20 peratus lebih lama daripada OneTlus 3T.
 

OnePlus 6 di Malaysia Harga RM2,399

OnePlus 6 di Malaysia Harga RM2,399

 

OnePlus 6 di Malaysia benar-benar menyediakan pengalaman telefon pintar yang lancar dan pantas. Mengambil kuasa daripada platform Qualcomm® Snapdragon™ 845 yang menduduki tempat yang mempercepatkan prestasi sebanyak 30% dan menurunkan penggunaan kuasa sebanyak 10%. Dengan pilihan sama ada 6GB atau 8GB LPDDR4X RAM, OnePlus 6 boleh melakukan sebilangan besar aplikasi dilatar belakang tanpa satu saat lag.

The OnePlus 6 dilancarkan dengan OxygenOS berdasarkan Android™ Oreo, yang direka untuk menapis fungsi utama stok Android dengan ciri dan pengoptimuman yang menambah nilai kepada pengalaman pengguna. Alert Slider yang diperbaiki pada OnePlus 6 kini mempunyai tiga pilihan iaitu Ring, Vibrate, dan Silent.

OnePlus 6 akan mula dijual pada 5 hingga 7 Jun 2018 untuk Pre-order eksklusif di laman shopping online Lazada Malaysia: One Plus 6 Lazada Malaysia. Untuk pembelian ini, pelanggan akan menerima baucar Lazada bernilai RM50 untuk setiap preorder.

OnePlus 6 akan tersedia untuk pembelian langsung melalui rangkaian kedai yang mengambil bahagian mulai 10 Jun 2018 dan seterusnya dengan varian dan cadangan harga di Malaysia seperti berikut:

OnePlus 6 Kapasiti 6GB RAM | 64GB Storage – RM2,399 [Mirror Black]
OnePlus 6 Kapasiti 8GB RAM | 128GB Storage – RM2,799 [Mirror Black/Midnight Black/Silk White]
OnePlus 6 Kapasiti 8GB RAM | 256GB Storage – RM3,099 [Midnight Black]

Baca : MrJocko dan Smartphone

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.