Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Smlm jammed truk!

Ni citer semalam. Kompom kalau korang duk keja area KL, tambah2 lagi duk keja tengah2 KL, area KLCC ker, Bukit Bintang ker, Jln Ampang ker, Jln Tun Razak ker, smua mesti ngeluh. Smlm jammed paling teruk. Banjir pun paling teruk. Hujan kejap jer. Tp jalan jammed dr kul 5.00pm sampai jam 10.00pm.
Ader member aku keja area Hotel Istana, balik keja kul 5.00pm, sampai umah kat Rawang kul 9.00pm. Ader member aku keja area Sogo, balik kul 6.00pm sampai umah kul 11.00pm kat Cheras Baru. Yg lain2 aku dgr stucked 2 – 3 jm dlm keta tak gerak masa depan PWTC. Banjir truk.
Aku sib baik ofis tepi KL, tu pun kena gak jammed. Dr ofis gerak 7.30pm, (tunggu wife aku sampai dr ofis dia) trus nak balik ikut Jln Kuching. Jammed. Pusing ke Jln Kinabalu, pun Jammed. Erm, pusing balik ke Jln Tun Ismail, jalan blakang pun sama jammed truk. Erm,,, tak leh nak lari dah. Cuma sib baik jer aku ader alternatif lain. Alang2 nak dinner, aku pusing jer menghala ke LANAI KIJANG. Bleh bwk wife aku dinner dulu sebelum balik dan tunggu jalan jammed tu reda.
Tak sampai 2 minit, kami dah sampai Lanai. Park keta, naik lift trus ker Cafe. Erm,,, rupanya ramai yg sangkut. Tiba2 lak aku tgk ramai kat Lanai Cafe. Walaupun sebelum ni nak carik org makan satu meja penuh pun susah. Ni hampir smua meja penuh. Stucked dlm jammed cam aku la tu.
Sessi mengorder, aku kasik ngan wife aku order. Tak banyak, makan ala kadar jer. Kejap jerk, blum abis aku belek paper ke mukasurat 10, makanan dah sampai. Servis tip top betul.
Embun Menitik
Lai Chi Kang
Jus Lagenda
Cod Emulsion (sedap ooo)
Nasi Goreng Lanai

Makan slow2, sementara jalan clear, sambil duk dgr CNN. Channel lain tak leh tgk la pulak kat sini. Kalau time tu dpt tgk Buletin Utama pun ok la. Ni CNN, kat luar negara duk kecoh, kat Malaysia, tenggelam satu KL pun boleh tak tau.Agak2 dah kul 8.15pm aku bayar bil. Murah jer. Korang sure tak caya smua tu dgn harga RM25 jer. Trus gerak. Masa aku lalu, Jln Kinabalu dan Jln Kuching masih jammed truk. Aku ikut Jln Tunku. Sib baik dah clear. Ikut susur Jln Mahkamah, trus ke SPPK, dan kejap jer sampai umah aku.Kul 8.30 sampai umah, mandi, pastu layan my kids nak tido. Tak sampai 1 jam pastu, aku dah tak ingat dah…

Tags:
2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.