Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pelancaran Rasmi Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera Malaysia

Pelancaran Rasmi Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera Malaysia. Sony hari ini memperkenalkan tambahan baru yang mengagumkan ke barisan kamera tanpa bingkai penuh mereka, iaitu α7 III atau Sony A7III (model ILCE-7M3 Sony).

Inovasi yang tidak dapat ditandingi Sony dalam ruang sensor imej berada di barisan depan baru α7 III, kerana ia mempunyai sensor imej baru 24.2MP1 Exmor R CMOS yang diterangi belakang dengan sensitiviti yang meningkat, resolusi yang luar biasa dan 15 berhenti2 pelbagai dinamik yang rendah sensitiviti.

Pelancaran Rasmi Sony A7III

 


Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera

Pelancaran Rasmi Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera Malaysia

Dengan menggabungkan sensor ini dengan pelbagai ciri yang mengagumkan termasuk liputan AF yang melampau sebanyak 93%, menembak pantas sehingga 10 fps3 dengan pengatup mekanikal atau menembak senyap4, keupayaan video 4K5 yang pelbagai dan banyak lagi, Sony telah membuat alat baru yang memberikan semua jenis pencipta – dari peminat ke profesional – keupayaan untuk menangkap kandungan dengan cara yang baru dan berbeza daripada yang pernah ada sebelumnya.

Sensor imej Exmor R CMOS 24.2MP1 yang baru dibangunkan disambungkan dengan LSI front-end yang berkesan menggandakan kelajuan pembacaan sensor imej, serta enjin pemprosesan BIONZ X ™ yang terkini yang meningkatkan kelajuan pemprosesan dengan kira-kira 1.8 kali dibandingkan dengan α7 II. Komponen yang berkuasa ini berfungsi bersama-sama untuk membolehkan kamera menembak dengan kelajuan yang lebih pantas sementara juga membolehkan rangkaian ISO mengesankan 100 – 51200 (diperluaskan ke ISO 50 – 204800 untuk imej pegun) dan penambahbaikan 1.5 hentian kualiti imej secara keseluruhan.

Kamera ini juga mempunyai rangkaian dinamik 15-stop2 besar pada tetapan sensitiviti yang rendah, memastikan prestasi keseluruhan yang luar biasa pada semua tetapan dan dalam semua keadaan tangkapan, dengan kemajuan yang ketara dalam warna semula warna kulit yang tepat dan warna-warna alam yang bersemangat.

Model bingkai penuh baru ini juga boleh mengeluarkan 14 format RAW walaupun walaupun dalam mode penangkapan senyap dan berterusan, dan dilengkapi dengan sistem penstabilan imej 5-paksi optik yang menghasilkan kelebihan kelajuan shutter 5.0 step5.

Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera

Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera

Baca Juga : MrJocko Review Kamera Sony

Ciri-ciri Sony A7II:

• Baru Diperbuat Penuh 24.2MP Back-Illuminated Exmor R ™ CMOS Sensor Image dengan Pemprosesan Imej Berpengalaman
• Pelbagai ISO luas 100 – 51200 (diperluaskan kepada ISO 50 – 204800 untuk imej pegun) dan 15 Dinamik Jarak Jauh pada sensitiviti rendah
• Sistem Kelas Dunia AF yang memaparkan 693 titik AF pengesanan fasa meliputi 93% kawasan imej, 425 titik AF kontras dan AF pantas dan dipercayai
• Menembak berterusan sehingga 10 fps dengan Pengatup Mekanikal atau Menembak Senyap Mekanikal dan Penjejakan Auto Fokus / Auto Auto penuh
• Penstabilan imej dalam badan optikal 5 paksi dengan kelebihan kelajuan pengatup langkah 5.0
• Penembusan Filem Resolusi Tinggi 4K dengan pembacaan piksel penuh dan tiada penggambaran piksel merentas lebar penuh sensor penuh
• Hayat bateri yang paling lama diberi nilai sebarang kamera Mirrorless pada 710 tembakan setiap caj
• Pengendalian dan fungsi yang ditingkatkan termasuk penambahan kayu bedik untuk menyesuaikan titik tumpuan, Slot Kad SD Dual, SuperSpeed ​​USB (USB 3.1 Gen 1) Terminal USB Type-C ™ dan banyak lagi

Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera 05

Kemajuan yang signifikan dalam kelajuan dan prestasi AF
Kamera cermin penuh α7 III baru yang inovatif mempunyai tahap prestasi AF yang telah bertambah baik berbanding α7 II, termasuk penambahan keupayaan 4D FOCUS ™. Kamera baru mempunyai 425 titik AF kontras yang berfungsi dengan sistem AF pengesanan fasa-pesawat fasa-pesawat yang diwarisi dari model α9 yang diiktiraf. Sistem AF inovatif ini merangkumi kira-kira 93% daripada bingkai, memastikan penumpuan dan penjejakan yang boleh dipercayai untuk walaupun yang paling sukar untuk menangkap subjek.

AF Tracking juga telah ditambah baik dalam kamera baru ini, dengan hampir 2×9 kelajuan fokus dalam keadaan cahaya rendah dan 2×2 kelajuan pengesanan dibandingkan dengan model sebelumnya sebagai hasil dari readout sensor gambar yang lebih cepat. Ini membolehkan gerakan yang rumit dan tidak dapat diramalkan untuk ditangkap dengan ketepatan dan ketepatan yang lebih tinggi.

Ciri-ciri AF Eye yang diiktiraf juga boleh didapati dalam kamera baru, walaupun dalam mod AF-C, yang sangat berguna untuk situasi di mana subjek beralih, melihat ke bawah atau tersekat. Ia juga berfungsi apabila α7 III digunakan dengan kanta A-mount Sony dengan penyesuai LA-EA3 pilihan. Penambahbaikan tambahan dalam memfokuskan fleksibiliti termasuk penambahan pemilih pelbagai atau ‘joystick’ untuk memindahkan mata fokus dengan pantas, penambahan kemampuan memfokus sentuhan, ketersediaan AF dalam mod Fokus Magnifier, butang ‘AF On’ dan banyak lagi.

Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera 05

Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera

Kelajuan untuk Menangkap Setiap Momen

Kamera Sony Α7III baru dilengkapi dengan sistem pemprosesan imej terkini yang membolehkannya menembak imej resolusi penuh sehingga 10 fps3 dengan pengesanan AF / AE yang berterusan dan tepat sehingga 177 imej JPEG Standard, 89 imej RAW yang dimampatkan atau 40 imej RAW yang tidak dikompres . Mod kelajuan tinggi ini boleh didapati dengan pengatup mekanik atau penembakan yang sepenuhnya senyap4, menambah kefleksibelan kamera yang besar. Kamera juga boleh menembak secara berterusan sehingga 8 fps3 dalam mod pandangan langsung dengan lag minimum dalam pemidang tilik atau skrin LCD.

Untuk kemudahan tambahan, manakala kumpulan besar imej burst sedang ditulis ke kad memori, kebanyakan fungsi utama kamera boleh dioperasikan, termasuk akses ke butang ‘Fn’ (Fungsi) dan ‘Menu’, main balik imej dan beberapa menu lain dan parameter termasuk penarafan imej dan fungsi lain yang memudahkan pengisihan imej di lokasi.

Selain itu, jika ada lampu pendarfluor atau buatan hadir dalam persekitaran menembak, pengguna boleh mengaktifkan fungsi Anti-flicker untuk membolehkan α7 III untuk secara automatik mengesan kekerapan lampu dan masa shutter untuk meminimumkan kesan pada imej yang ditangkap. Ini meminimumkan sebarang pendedahan atau anomali warna yang kadang-kadang boleh berlaku di bahagian atas dan bawah imej yang ditembak pada kelajuan pengatup yang tinggi.

Video Kualiti Tinggi 4K6

Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera baru adalah kamera video yang luar biasa juga, yang menawarkan rakaman video 4K6 (3840×2160 piksel) merentasi lebar penuh sensor imej penuh frame. Dalam mod video, kamera menggunakan pembacaan piksel penuh tanpa biner piksel untuk mengumpul kira-kira 2.4x jumlah data yang diperlukan untuk filem 4K, dan kemudian memadamkannya untuk menghasilkan rakaman 4K berkualiti tinggi dengan perincian dan kedalaman yang luar biasa.

Profil gambar HLG (Hybrid Log-Gamma) tersedia di α7 III juga, yang mendukung aliran kerja HDR Segera, yang memungkinkan TV kompatibel HDR (HLG) untuk memainkan semula imejan 4K HDR yang indah dan hidup. Selanjutnya, kedua-dua S-Log2 dan S-Log3 boleh didapati untuk peningkatan fleksibiliti penggredan warna, serta fungsi Zebra, bantuan Gamma Display dan rakaman proksi. Kamera juga boleh merakam Full HD pada 120 fps sehingga 100 Mbps6, membolehkan rakaman dikaji semula dan akhirnya diedit ke dalam fail video 4x atau 5x lambat dalam resolusi HD Penuh dengan penjejakan AF.

Bina Bina, Reka Bentuk dan Ubahsuaian

Kamera bingkai terbaru Sony dilengkapi dengan pelbagai keupayaan yang dipertingkatkan yang mula-mula dilaksanakan dalam α9 dan sekali lagi dalam α7R III. Ini termasuk slot dua media, dengan sokongan dalam satu slot untuk kad memori SD jenis UHS-II. Pengguna mempunyai pelbagai pilihan untuk menyimpan kandungan mereka dalam setiap kad, termasuk rakaman JPEG / RAW berasingan, rakaman gambar / filem tetap, rakaman geganti dan banyak lagi. Kehidupan bateri telah lama diperkuat – dengan pengukuran CIPA sehingga 710 tembakan setiap pertuduhan, ia menawarkan hayat bateri terpanjang di dunia bagi mana-mana kamera Mirrorless, kerana kamera baru menggunakan bateri siri Z Sony NP-FZ100 yang menawarkan kira-kira 2.2 kali kapasiti bateri siri W NP-FW50 digunakan dalam α7 II.

Kamera baru mempunyai fungsi “Menu Saya” yang membolehkan sehingga 30 item menu untuk didaftarkan untuk mengimbas segera apabila diperlukan. Pengguna juga boleh memohon penilaian bintang kepada imej pegun mereka melalui kawalan kamera untuk main semula imej dan semakan semula, dan mengedit tiga aksara pertama semua fail imej yang masih ada. Di samping itu, terdapat sejumlah 81 fungsi yang boleh ditugaskan kepada 11 butang tersuai, dan kamera adalah kedua-debu dan tahan kelembapan.

Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera mempunyai resolusi tinggi, kontras tinggi, XGA OLED Tru-Finder ™ dengan pantas dengan lebih kurang 2.3 juta titik untuk pembiakan detail yang sangat tepat, tepat untuk hidup. Tetapan kualiti paparan “Standard” atau “Tinggi” juga tersedia untuk kedua-dua pemidang tilik dan memantau juga. Ia juga mampu memindah fail secara lancar ke telefon pintar, tablet, komputer atau pelayan FTP melalui Wi-Fi®, sementara juga menawarkan Terminal USB Type-C ™ SuperSpeed ​​USB (USB 3.1 Gen 1) untuk meningkatkan fleksibiliti dalam bekalan kuasa dan lebih cepat kelajuan pemindahan imej semasa penangkapan tethered.

Model α7 III juga dilengkapi dengan suite perisian Sony “Edge Pengimejan”, yang memperluaskan keupayaan kreatif keseluruhan proses penangkapan – dari pra-proses ke pemprosesan pasca. “Edge Pengimejan” menyediakan tiga aplikasi PC yang dipanggil ‘Remote’, ‘Viewer’ dan ‘Edit’, tersedia untuk muat turun percuma, yang menyokong pemotretan jauh PC secara langsung dan pembangunan RAW. Dalam Versi 1.1 terkini, beberapa penambahbaikan telah dilaksanakan termasuk kira-kira 10% kelajuan pemindahan data yang lebih cepat untuk menangkap jauh dari PC (penggambaran PC tether) dan peningkatan kira-kira 65% dalam kelajuan tindak balas untuk penyuntingan imej RAW. Untuk maklumat lanjut, sila lawati halaman sokongan Edge Imaging. www.sony.net/disoft/d/.

Sony A7III Full Frame Mirrorless Camera juga serasi dengan pelbagai aksesori Sony E-mount termasuk Pengecas Bateri BC-QZ1, VG-C3EM Vertical Grip.

Lens baru α7 III dan SEL2870 boleh didapati di Malaysia pada April 2018. Harga untuk α7 III ialah RM8,999 (badan sahaja) dan RM19,999 (lens kit).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.