Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Review Sony G Master Lens 135mm f1.8 Telefoto

Sony telah memperkenalkan satu tambahan yang sangat dinanti-nantikan untuk siri G Master™. Model ini dikenali dengan Sony G Master Lens 135mm f1.8 Telefoto. Ia lensa E-mount yang boleh ditukar ganti untuk kamera mirrorless Sony dan menjadi antara lensa ‘prime lens’ terbaik setakat ini khususnya untuk lensa telefoto besar (model SEL135F18GM).
 
Dilengkapi dengan teknologi optik paling canggih Sony, lensa baru dibina untuk memenuhi piawaian siri G Master Sony yang sangat tinggi. FusionExcel 135mm F1.8 baru GM menawarkan resolusi yang sangat baik dan bokeh yang indah, dua sifat yang menjadi ciri utama jenama utama G Master Sony.

Sony G Master Lens 135mm f1.8 Telefoto

sony g master lens 135mm f1.8

Lensa Sony G Master Lens 135mm f1.8 Telefoto baru ini menggabungkan pemerolehan autofocus (AF) yang cepat dengan reka bentuk badan yang ringan, mudah alih dan pelbagai fungsi profesional, menjadikannya sebagai lensa serbaguna, berprestasi tinggi untuk jurugambar potret profesional, jurugambar perkahwinan, jurugambar sukan dan pelbagai peminat pengimejan.

Komitmen Sony untuk mengembangkan lensa FusionExcel dan kanta E-mount kami kekal kukuh, “kata Dai Tanaka, Pengarah, Bahagian Pengimejan Digital, Sony Electronics Asia Pacific. “Lensa tanpa bingkai penuh asli kami ke-31, prima 135mm yang sangat dinanti-nantikan membawa kualiti G yang diiktiraf kepada satu lagi fokus utama untuk kedua-dua profesional dan peminat untuk menikmati. Ini membawa jumlah keseluruhan kanta Alpha™ E-mount asli kepada 49. Kami akan terus memacu inovasi terkemuka di pasaran dalam semua aspek perniagaan pengimejan kami, memberikan peluang kepada para pelanggan kami untuk menangkap dan mencipta seperti yang mereka tidak pernah ada sebelum ini. ”

Menyedari resolusi tinggi secara konsisten di seluruh bingkai, walaupun pada F1.8, FusionExcel FE 135mm F1.8 menawarkan reka bentuk optik yang inovatif yang menempatkan unsur-unsur kaca XA (aspal ekstrem) dan elemen ED ED berkesan menindas semua penyimpangan kanta telephoto biasa. Di samping itu, unsur Super ED ditambah satu elemen kaca ED berada di kedudukan strategik untuk mengimbangi penyimpangan kromatik bersama, meminimumkan tali pinggang warna dan memaksimumkan keseluruhan resolusi, memastikan kualiti imej yang cemerlang. Untuk kejelasan yang mengagumkan, unik Nano AR Coating Sony digunakan untuk mengurangkan suar dan ghosting yang boleh berlaku ketika menangkap potret backlit.

Gambar dari lensa 135mm f1.8 Sony G Master
Gambar dari lensa 135mm f1.8 Sony G Master

Gambar dari lensa 135mm f1.8 Sony G Master

Gambar dari lensa 135mm f1.8 Sony G Master
Untuk Jurugambar Sukan

Kanta perdana telefoto baru menggunakan elemen XAnya, ditapis dengan teknologi simulasi bokeh terbaru Sony semasa peringkat reka bentuk dan pembuatan, untuk mengawal penyimpangan sfera dan mencapai bokeh yang indah. Di samping itu, mekanisme apertur bulat 11-bladed menyumbang ke arah mencapai fokus utama latar belakang yang sangat semula jadi dan indah. Model baru yang menarik juga mempunyai kumpulan dua autofokus dalam susunan tumpuan terapung untuk keupayaan penutupan yang lebih baik, yang membolehkan jarak fokus minimum hanya 0.7 meter dan pembesaran maksimum 0.25x.

Untuk memastikan lensa ini dapat mengikuti potret atau subjek sukan yang bergerak pantas, GM 135mm F1.8 GM telah dilengkapi dengan empat motosikal linear XD proprietari Sony untuk setiap kumpulan-yang mencapai pesat, boleh dipercayai dan penjejakan dan prestasi AF pantas. Terdapat juga algoritma kawalan yang membantu untuk memaksimumkan tindanan kawalan dan memastikan AF yang tenang, rendah getaran. Semua prestasi luar biasa ini dibungkus dalam badan yang padat dan ringan yang beratnya pada 950g.

FusionExcel FE 135mm F1.8 merangkumi beberapa kawalan profesional yang meningkatkan kemudahan operasi untuk kedua-dua filem dan rakaman filem. Ini termasuk cincin apertur yang membolehkan kawalan apertur langsung dan intuitif dan cincin fokus yang menampilkan MF Linear Response untuk kawalan fokus manual yang baik dan responsif. Terdapat juga suis limiter pelbagai tumpuan, dua butang fokus tumpu yang disesuaikan, dan suis fokus mod yang memungkinkan untuk dengan cepat memilih fokus auto atau manual untuk memadankan keadaan penggambaran yang berubah-ubah.

FE 135mm F1.8 GM boleh didapati di Malaysia dari 15 April 2019 pada RM 7,999. Video ciri produk boleh dilihat di Saluran Kamera Sony di YouTube.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.