Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Review Sony G Master Lens FE 400mm F2.8 GM OSS

Sony hari ini mengumumkan bahawa mereka telah mengeluarkan lensa G Master terbaru dengan jarak 400mm. Ini adalah Review Sony G Master Lens FE 400mm F2.8 GM OSS model SEL400F28GM, salah satu lensa terbaik untuk jurugambar professional, khususnya untuk jurugambar sukan.

Produk penyelidikan dan pengujian yang luas, lensa GM OSS 400mm F2.8 baru OSS adalah lensa aperture besar yang pertama untuk telephoto, menyertai barisan E-mount. Lensa baru yang menarik ini menghasilkan kualiti imej yang cemerlang, kelajuan dan ketepatan yang menumpukan perhatian yang luar biasa dan juga membekalkan berat ringan dalam kelasnya dan reka bentuk yang sangat seimbang. Ini adalah pilihan yang sesuai untuk sukan profesional, jurugambar alam semula jadi dan alam semula jadi, dan pelengkap sempurna untuk badan-badan E-mount berkelajuan tinggi Sony termasuk α9, α7R III dan banyak lagi.

Baca : Kamera Paling Bagus Untuk Travel

 


Review Sony G Master Lens FE 400mm F2.8 GM OSS


 

Review Sony G Master Lens FE 400mm F2.8 GM OSS
 

Lensa Prime Lens 400mm F2.8 Paling Ringan Di Dunia 400mm F2.8
Beratnya hanya 2897g, lensa OSS GM 400mm F2.8 yang baru memberikan tahap kebolehkerjaan dan kebolehan mudah alih yang belum pernah dicapai dalam lensa kelasnya. Berat badan yang sangat ringan lensa ini dicapai melalui reka bentuk optik yang inovatif yang merangkumi tiga elemen fluorit, dengan bilangan unsur yang dikurangkan di depan barel, serta penggunaan liberal komponen aloi magnesium tahan lama.

Di samping itu, ujian dan penilaian medan yang diulang oleh jurugambar profesional di seluruh dunia telah membawa kepada reka bentuk kanta yang tidak berat sebelah depan, mengurangkan moment inersia yang menentang putaran sehingga 50% berbanding dengan SAL500F40G. Ini memastikan panning yang lebih cepat, lebih tepat disediakan, sama ada penangkapan genggam atau pada monopod.

Cepat dan Autofocus Yang Tepat
Untuk mengambil kesempatan daripada penembakan yang pantas dan menumpukan kelajuan kamera terbaru Sony, lensa FE 400mm F2.8 GM OSS menampilkan dua Linear Motors berkelajuan tinggi XD (dinamik ekstrim) yang memacu kumpulan tumpuan lensa, mencapai kepada penambahbaikan 5x dalam prestasi penjejakan subjek bergerak. Motor ini disokong oleh algoritma gerakan yang dibangunkan khas untuk meminimumkan lag dan ketidakstabilan dan mengawal paras hingar, menghasilkan prestasi autofokus yang cepat, tepat dan tenang. Ini membolehkan lensa menangkap atlit, atlit bergerak pantas atau hidupan liar dengan mudah.

Image Quality G Master dan Bokeh
Seorang ahli lensa utama G Master Siri utama, lensa utama super-telephoto aperture yang besar mempunyai tahap kualiti imej dan detail yang luar biasa, dengan kontras dan resolusi luar biasa yang dikekalkan sepanjang jalan ke sudut-sudut imej. Reka bentuk optik yang unik termasuk tiga unsur fluorit yang membantu mengurangkan penyimpangan kromatik dan menekan sebarang pendarahan warna. Kanta ini juga disalut dengan salutan Nano AR asal Sony untuk menindas pantulan, silau, atau ghosting yang tidak diingini.

Selain resolusi yang mengagumkan, lensa ini mempunyai mekanisme apertur bulat 11-bilah yang membolehkan ia menghasilkan defocus latar belakang yang sangat semula jadi dan indah atau ‘bokeh’. Setiap lensa juga diuji secara individu dan disesuaikan pada tahap pembuatan untuk mencapai kualiti imej maksimum dan ‘bokeh’.

FusionExcel 400mm F2.8 GM OSS baru ini bersesuaian dengan penukar tele-converter Sony 1.4x dan 2.0x, menghasilkan prestasi pengimejan yang luar biasa pada jarak fokus yang diperluas sambil mengekalkan prestasi AF yang pantas dan tepat.

Ketahanan, Kebolehpercayaan dan Kawalan
Untuk menahan keadaan kasar acara sukan dan fotografi hidupan liar, baru 400mm F2.8 FusionExcel GM baru OSS dibina dengan aloi magnesium tahan lama dan hud serat karbon yang ringan dan ringan. Kanta juga tahan debu dan kelembapan, dan elemen depannya disalut dengan fluorin untuk menahan kotoran dan cap jari.

Terdapat juga sejumlah besar kawalan keras pada lensa, termasuk suis ‘Sepanjang Masa DMF’ untuk segera melibatkan fokus manual pada bila-bila masa, butang memusatkan tumpuan disesuaikan di empat lokasi berbeza pada tong kanta – membolehkan akses mudah Mata AF sebagai contoh, dan cincin fokus yang mempunyai MF Linear Response untuk fokus fasih, responsif manual. Lensa baru juga mempunyai penstabilan optikal terbina dalam untuk tindakan sukan dinamik dan tiga ‘Mod’ tetapan yang berbeza, termasuk tetapan Mod 3 baru dengan algoritma canggih yang memastikan memudahkan pembingkaian apabila mengikuti subjek bergerak. Model baru termasuk cincin fungsi dengan tetapan ‘Praset’ dan ‘Fungsi’ yang boleh dipilih, menambah lagi ke keperibadian, yang pertama untuk setiap lensa Sony.

FE 400mm F2.8 GM OSS merangkumi slot penapis drop-in yang menerima ø 40.5mm ND dan jenis penapis lain, serta penapis VF-DCPL1 Drop-in Circular Polarizing Filter. Penapis VF-DCPL1 boleh diputar untuk mencapai polarisasi yang dikehendaki semasa dipasang di dalam kanta.
 

Review Sony G Master Lens FE 400mm F2.8 GM OSS

Review Sony G Master Lens FE 400mm F2.8 GM OSS

Review Sony G Master Lens FE 400mm F2.8 GM OSS

Review Sony G Master Lens FE 400mm F2.8 GM OSS
 

Harga dan Ketersediaan
Dibangunkan untuk pesanan, FusionExcel 400mm F2.8 GM OSS yang baru akan tersedia di negara-negara Asia Pasifik terpilih pada September 2018. Penapis Polarisasi Pekeliling Drop-in pilihan (model VF-DCPL1) boleh didapati di negara-negara Asia Pasifik terpilih pada Disember 2018 .

Video ciri dan testimoni produk oleh Nick Didlick dan Bob Martin kini boleh didapati di Sony Camera Channel di YouTube, dan imej sampel baru juga disiarkan di Galeri Foto Sony global.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai lensa GM OSS 400mm F2.8 baru, sila layari laman web produknya di Sony.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.