• Wed. Oct 4th, 2023

Sony Menang 7 Anugerah Di EISA Award 2018

EISA-Award-2018-Sony-A7III-copy

Meraikan kejayaan Sony dalam mengembangkan elektronik pengguna terkemuka industri, European Imaging and Sound Association (EISA) telah menganugerahkan jenama Sony dengan 7 anugerah berprestij mereka. Produk Sony Menang 7 Anugerah Di EISA Award 2018. Ini satu lagi pencapaian terbaik produk Sony.

Organisasi editorial dan multimedia terbesar di Eropah, jawatankuasa EISA telah menilai dan menilai pelbagai jenis kategori teknologi dan seterusnya mengiktiraf kualiti dan inovasi yang bermutu.

Sony Menang 7 Anugerah Di EISA Award 2018
 
EISA Award 2018 Sony A7III
 

Baca : Produk Sony yang Terbaik

Antara produk Sony yang telah memenangi anugerah tersebut ialah :

EISA CAMERA OF THE YEAR 2018-2019 – Sony A7III (α7 III)
Inovasi Sony A7III yang tidak dapat ditandingi oleh jenama lain dalam ruang sensor imej setakat ini. Ini kerana ia mempunyai sensor imej 24.2MP dengan penderia imej Exmor R® CMOS baru, resolusi luar biasa dan 15 hentian rangkaian dinamik yang mengagumkan. Dengan menggabungkan sensor dengan pelbagai ciri yang menarik termasuk liputan kawasan AF sebanyak 93%, merakam pantas sehingga 10 fps dengan AF/AE menjejaki dengan pengatup mekanikal atau menembak senyap. Serta keupayaan video 4K yang pelbagai dan banyak lagi.

EISA PROFESIONAL MIRRORLESS CAMERA 2018-2019: α7R III
Terima kasih kepada lonjakan evolusi dalam kuasa dan kecekapan pemprosesan imej, Sony A7RIII (α7R III) yang baru menggabungkan sensor imej 42.4 MP1 belakang yang diterangi belakang sensor CMOS dengan kelajuan menembak yang mengagumkan sehingga 10 fps dengan penjejakan penuh AF / AE, serta imej yang indah dan kualiti video 4K, pelbagai dinamik 15-stop2 yang luas, kepekaan yang tinggi dengan pengurangan hingar hampir berhenti penuh dan banyak lagi. Dengan keupayaan yang besar ini dan badan yang ringan dan ringan, ia adalah alat yang sangat serba boleh untuk jurugambar, videografer, pencipta berbilang media dan semua jenis profesional yang menuntut kebolehpercayaan, fleksibiliti dan fleksibiliti.
 

EISA Award 2018 Sony RX100 IV

EISA SUPERZOOM CAMERA 2018-2019: RX10 IV
Mempunyai masa pengambilalihan AF terpantas di dunia sebanyak 0.03 saat dan sehingga 24 fps menembak berterusan dengan AF / AE penjejakan penuh, 315 titik AF pengesanan fasa yang menyaingi mereka kamera lensa boleh ditukar profesional yang paling pantas dan ZEISS® Vario-Sonnar T * Lensa 24-600mm F2.4-F4, model RX10 IV yang baru menyampaikan kombinasi mobiliti dan kelajuan yang tidak dapat ditandingi untuk peminat pencitraan dan profesional yang mencari penyelesaian ‘all-in-one’ muktamad.

EISA MIRRORLESS LONG-ANGLE Lensa ZOOM 2018-2019: FE 16-35mm F2.8 GM
Zum FE 16-35mm F2.8 Zum lebar lebar GM dilengkapi dengan pelbagai teknologi kanta paling canggih Sony, ia merupakan model G Master ™ sudut lebar pertama, menjadikannya ideal untuk pelbagai situasi penangkapan – landskap, seni bina, potret tertutup, sukan, tindakan dan banyak lagi. Ia juga sangat ringan dan padat, memaksimumkan kebolehgunaan dan kebolehgunaan. Ciri-ciri lensa ini mempunyai ketajaman sudut ke sudut yang luar biasa, dengan reka bentuk optik yang merangkumi lima unsur aspherikal, dua daripadanya adalah unsur asal Sony XA (aspheren yang melampau) yang mengurangkan penyimpangan dan memberikan penyelesaian muktamad di seluruh julat zoom dan pelbagai apertur.
 

EISA Award 2018 Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

EISA Lensa TELEZOOM MIRRORLESS 2018-2019: FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS
Lensa Zoom Super Telephoto FE 100-400mm F4.5-5.6 GM mengekalkan resolusi standard yang tinggi yang merupakan ciri utama litar utama Sony G Master, sementara juga menawarkan keupayaan AF yang sangat cepat, tepat, ringan, reka bentuk mudah alih dan pelbagai fungsi profesional dan kesesuaian. Ia adalah alat fotografi yang sangat kuat untuk pelbagai peminat dan penembak profesional, terutamanya yang biasanya menembak sukan atau hidupan liar

EISA BEST BUY UHD BLU-RAY PLAYER 2018-2019: Sony UBP-X700
UBP-X700 menyampaikan semua yang anda perlukan untuk memasuki dunia HDR 4K baru tanpa meninggalkan masa lalu, bermain DVD, Cakera Blu-ray dan juga SACD. Ia menawarkan bonus utama dengan kebolehan rangkaian tanpa wayar, dapat mengakses perkhidmatan video dan audio dalam talian termasuk Netflix dan YouTube, serta pemutaran semula DLNA yang tinggi. Jika diperlukan, output ΗDMI kedua boleh menghantar audio sahaja, manakala output utama membawa isyarat video (termasuk HDR10 dan Dolby Vision) terus ke televisyen.

Setiap TV 4K harus mempunyai pemain HD Blu-ray sebagai sumber video berkualiti tinggi dan harga yang beretika X700 menjadikannya overachiever bernilai tinggi.

PROJEKTOR PREMIUM EISA 2018-2019: VPL-VW760ES
VPL-VW760ES adalah projektor laser HDR asli 4K (4096 x 2160) Sony yang mempunyai reka bentuk kompak revolusi. Oleh kerana projektor menggunakan sumber cahaya laser, terdapat 20,000 jam penggunaan penyelenggaraan secara percuma dan tahap cahaya konsisten tanpa perubahan lampu. Projektor menggunakan kawalan laser dinamik menggunakan algoritma Sony yang unik untuk mewujudkan adegan kontras dinamik yang luar biasa dengan pemandangan dalam masa nyata, adegan yang begitu cerah kelihatan lebih terang dan pemandangan gelap mempunyai kedalaman yang lebih baik untuk kandungan HDR.

Produk Sony memang terbaik di EISA Award 2018.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.