Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sony Mengumumkan WF-1000XM4 Truly Wireless Headphones

Sony Mengumumkan WF-1000XM4 Truly Wireless Headphones , model terbaru tanpa wayar dalam siri 1000X yang terkenal. Fon kepala WF-1000XM4 membawa pembatalan bunyi dan kualiti audio yang terkemuka di industri ke tahap berikutnya. Dibuat untuk memenuhi setiap telinga, mereka menawarkan pengalaman yang disesuaikan dengan setiap situasi.

WF-1000XM4 menyediakan pembatalan bunyi terkemuka di industri – kini lebih baik. Prosesor Bersepadu V1 yang baru dirancang memberikan pembatalan bunyi yang lebih baik. Dibangunkan khas oleh Sony, Prosesor Bersepadu V1 mengambil prestasi pembatalan bunyi cip QN1e yang terkenal Sony dan melangkah lebih jauh lagi. Prestasi pembatalan kebisingan yang ditingkatkan dan teknologi Bluetooth® System on Chip memberikan tahap penghapusan bunyi tertinggi di industri namun menggunakan tenaga yang lebih sedikit daripada pendahulunya.

Baca : Sony Headphones Yang Berkualiti

 


Sony Mengumumkan WF-1000XM4 Truly Wireless Headphones

Sony Mengumumkan WF-1000XM4 Truly Wireless Headphones
 

WF-1000XM4 mempunyai mikrofon sensor kebisingan berganda berprestasi tinggi untuk pembatalan bunyi yang sangat baik. Dengan mempunyai dua mikrofon pengesan kebisingan per telinga – satu feed-forward, dan satu feed-back – bunyi ambien didengar dan dianalisis, menghasilkan pembatalan bunyi yang sangat tepat.

Unit pemacu 6mm yang baru direka dengan peningkatan jumlah magnet sebanyak 20% juga meningkatkan keupayaan pembatalan bunyi WF-1000XM4. Peningkatan jumlah magnet dan diafragma pematuhan tinggi memberikan peningkatan prestasi dalam frekuensi rendah dan meningkatkan pembatalan bunyi dengan menghasilkan isyarat pembatalan berketepatan tinggi ke julat frekuensi rendah.

Petua Earbud Isolasi Kebisingan yang baru dikembangkan memberikan kesesuaian yang lebih baik dengan WF-1000XM4. Petua earbud baru dibuat dari bahan busa poliuretana unik yang lembut dan elastik, yang memaksimumkan kawasan hubungan permukaan antara hujung earbud dan saluran telinga. Ini menghilangkan jurang untuk melindungi bunyi dan mengurangkan bunyi, serta meningkatkan lekatan ke saluran telinga agar lebih stabil.

Walaupun pada hari berangin, anda akan terus terbenam. Mod Pengurangan Bunyi Angin Automatik mengesan ketika berangin dan menekannya secara automatik.
 

Sony Mengumumkan WF-1000XM4 Truly Wireless Headphones 2

Sony Mengumumkan WF-1000XM4 Truly Wireless Headphones 3

Sony Mengumumkan WF-1000XM4 Truly Wireless Headphones 4

Sony Mengumumkan WF-1000XM4 Truly Wireless Headphones

Kualiti bunyi yang luar biasa

WF-1000XM4 kini menyokong Wireless Wireless Resolusi Tinggi, berkat LDAC, teknologi pengekodan audio Sony yang diadopsi oleh industri. LDAC menghantar kira-kira tiga kali lebih banyak data (pada kecepatan transfer maksimum 990 kbps) daripada audio Bluetooth® konvensional, yang membolehkan anda menikmati kandungan Audio Resolusi Tinggi dalam kualiti yang luar biasa, sedekat mungkin dengan sambungan kabel khusus. Terima kasih kepada pemandu 6mm yang direka khas, mereka menghasilkan bunyi yang dinamik walaupun saiznya kecil, dan diafragma pematuhan tinggi menghasilkan semula bass yang kaya. Prosesor Bersepadu V1 juga meningkatkan kualiti suara dan mengurangkan distorsi, dan memungkinkan pemprosesan codec LDAC dan DSEE Extreme ™.

Menggunakan Edge-AI, DSEE Extreme ™ (Digital Sound Enhancement Engine) menaikkan fail muzik digital termampat dalam masa nyata. Mengenali instrumen, genre muzik, dan elemen individu dari setiap lagu secara dinamik, seperti vokal atau selingan, ia mengembalikan suara jarak tinggi yang hilang dalam mampatan untuk pengalaman mendengar yang lebih kaya dan lengkap.

Pengalaman mendengar yang lebih bijak

Speak-to-Chat mendapat pujian yang meluas kerana inovasi ketika pertama kali diperkenalkan pada model overhead, WH-1000XM4. Ciri ini kini tersedia di WF-1000XM4 dan membolehkan anda melakukan perbualan pendek tanpa mengeluarkan earbud. Sebaik sahaja anda bercakap dengan seseorang, Speak-to-Chat secara automatik menjeda muzik dan membiarkan suara ambien supaya anda dapat melakukan perbualan – berguna jika anda mahu menyimpan fon kepala anda atau tangan anda penuh. Setelah sembang anda selesai, muzik anda mula dimainkan semula secara automatik. Speak-to-Chat mengenali dan bertindak balas terhadap suara anda. Ia didasarkan pada Precise Voice Pickup Technology, yang menggabungkan empat mikrofon dan sensor dengan pemprosesan isyarat audio canggih.

Mod ‘Perhatian Cepat’ tersedia di WF-1000XM4 jadi jika anda ingin mendengarkan pengumuman atau mengatakan sesuatu secara ringkas, anda hanya meletakkan jari anda di telinga kiri untuk mengurangkan kelantangan seketika dan membiarkan suara ambien masuk.

WF-1000XM4 juga menampilkan Adaptive Sound Control, ciri pintar yang merasakan di mana anda berada dan apa yang anda lakukan – misalnya perjalanan, berjalan kaki atau menunggu – kemudian menyesuaikan tetapan suara ambien untuk pengalaman mendengar yang ideal. Anda boleh memilih untuk Adaptive Sound Control belajar mengenali tempat-tempat yang sering anda kunjungi, seperti pejabat, gimnasium, atau kafe kegemaran anda, dan menyesuaikan suara sesuai dengan keadaan.

Fon kepala dilengkapi dengan jeda segera dan bermain untuk pengalaman yang lancar. Keluarkan earbud dari telinga anda dan muzik berhenti berkat sensor jarak yang dapat mengesan ketika anda memakai satu atau kedua earbud. Cukup masukkan mereka kembali dan muzik bermula semula.

Nikmati kualiti panggilan yang unggul

Panggilan bebas tangan lebih baik pada WF-1000XM4 berkat Teknologi Pengambilan Suara Tepat. Menggabungkan Teknologi Pengambilan Suara Tepat dengan mikrofon dan sensor konduksi tulang, WF-1000XM4 mengambil suara anda dengan jelas dan tepat untuk panggilan bebas tangan. Mikrofon berformat dikalibrasi untuk hanya mengeluarkan suara dari mulut anda. Dengan nisbah isyarat-ke-bising yang lebih baik, mereka dapat menangkap setiap perkataan, walaupun terdapat banyak bunyi di sekitar anda. Selain itu, sensor konduksi tulang baru hanya mengambil getaran dari suara anda – ia tidak mendaftarkan suara ambien – membolehkan ucapan lebih jelas semasa membuat panggilan. Pembatalan Kebisingan menambah pengalaman panggilan anda di WF-1000XM4 kerana ia membolehkan anda mendengar orang di hujung panggilan dengan lebih jelas, walaupun dalam keadaan bising.

Lebih sesuai

Sejak memperkenalkan fon kepala telinga pertama di dunia pada tahun 1982 (MDR-E252), Sony telah menganalisis sejumlah besar data yang berkaitan dengan bentuk telinga dari seluruh dunia. Fon kepala WF-1000XM4 adalah hasil penyelidikan itu, menggabungkan bentuk yang sesuai dengan rongga telinga dengan reka bentuk permukaan ergonomik baru untuk pemasangan yang lebih stabil.

Bluetooth yang lebih baik untuk Menonton tanpa gangguan

WF-1000XM4 sangat sesuai untuk menonton rancangan TV, filem dan banyak lagi. Sambungan tanpa wayar lanjutan menyegerakkan apa yang anda lihat di skrin tepat dengan apa yang anda dengar di fon kepala anda untuk tontonan yang lebih menyeronokkan dengan kependaman rendah.

Alami hayat bateri yang mengagumkan dan pengecasan tanpa wayar yang betul. Anda boleh mendengar sepanjang hari dengan WF-1000XM4. Anda boleh menikmati penggunaan selama 8 jam penuh dari fon kepala anda, dan 16 jam lagi dari casing. Ini bermaksud caj 24 jam penuh setiap kali anda meninggalkan rumah anda. Tergesa-gesa? Caj cepat 5 minit memberi anda masa bermain sehingga 60 minit, dan Sony | Aplikasi Headphone Connect akan memberitahu anda apabila cas pengecasan anda turun di bawah 30%.

Ketahanan air

Dengan penilaian ketahanan air IPX4, percikan dan peluh tidak akan menghentikan WF-1000XM4 – jadi anda boleh terus beralih ke muzik. Sama ada anda berlari menaiki bas ketika hujan, atau duduk di pejabat yang selesa, fon kepala ini akan disokong oleh anda.

WF-1000XM4 akan tersedia dalam warna Hitam dan Perak di Malaysia mulai pertengahan Julai 2021. Harga runcit yang disyorkan adalah pada RM1,099.

Tempahan awal mulai sekarang hingga 15 Julai 2021 untuk menerima pad pengecasan tanpa wayar Qi bernilai RM339 secara percuma, boleh didapati di Sony Store The Curve dan KLCC, Sony Store Online dan semua pengedar sah.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.