Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sony Perkenalkan Kamera ZV-E1 Kamera Vlog Terbaru

Sony Perkenalkan Kamera ZV-E1 Kamera Vlog Terbaru yang mana kanta lensa boleh tukar dengan penderia imej bingkai penuh 35mm berprestasi tinggi. Ia mempunyai Sistem E-mount Sony, enjin pemprosesan imej BIONZ XRTM, AF Pengecaman Masa Nyata berasaskan AI dan Penjejakan Masa Nyata Tenang. Ia adalah kamera vlog kanta boleh tukar bingkai penuh terkecil, paling ringan di dunia. Kamera 4K 60p dan 4K 120p Sony boleh ditingkatkan, dengan tetapan Vlog Sinematik, Pembingkaian Auto berasaskan AI, Pampasan Pernafasan, Tetapan Pameran Produk, Mikrofon 3 Kapsul Pintar, skrin LCD sentuh pelbagai sudut dan sambungan telefon pintar yang mudah. Kamera tersedia pada bulan Jun 2023 atau lebih baru.

ZV-E1 Kamera Vlog Terbaru ialah kamera vlog khusus dengan penderia CMOS Exmor RTM bercahaya penuh bingkai penuh 35mm, 12.1 megapiksel berkesan, kepekaan tinggi, hingar rendah dan bokeh yang cantik. Enjin pemprosesan imej BIONZ XRTM meningkatkan prestasi kepekaan tinggi, pemaparan penggredan, pembiakan warna, prestasi hingar rendah dan banyak lagi.

Baca : Kamera Terbaik Untuk Travel

Sony ZV-E1 Vlog Camera

 


Sony Perkenalkan Kamera ZV-E1 Kamera Vlog Terbaru

Kamera ZV-E1 Kamera Vlog
 

ZV-E1 menawarkan rakaman video 4K (QFHD) berkualiti tinggi dengan bacaan bingkai penuh pada 10-bit 4:2:2, tanpa memerlukan binning 40 piksel. Pengguna boleh merakam 4K 60p dan menaik taraf sehingga 4K 120p melalui Awan Pencipta, dengan imejan gerak perlahan 5x dan gerakan perlahan sehingga 10x dengan resolusi HD Penuh pada 240 fps. Julat ISO menjangkau dari 80 hingga 102400 untuk kedua-dua pegun dan filem, dan Tetapan Vlog Sinematik membolehkan pengguna mencipta adegan yang kelihatan seperti filem cereka. ZV-E1 menampilkan Tetapan Vlog Sinematik, yang termasuk Rupa, Mood, kelajuan peralihan AF, kadar bingkai 24 fps, nisbah bidang Cinemascope skrin lebar, 10 Rupa Kreatif, Gaya Imej Saya dan mod Auto atau Pilihan Adegan Pintar. Ia juga menampilkan nisbah bidang Cinemascope skrin lebar (2.35:1) dengan jalur hitam di atas dan di bawah imej.

AI ditambah teknologi terkemuka menyampaikan imejan yang menakjubkan secara konsisten. AF Pengecaman Masa Nyata menggabungkan unit pemprosesan AI yang menggunakan data bentuk subjek untuk mengecam pergerakan dengan tepat. Ia juga boleh membezakan antara beberapa subjek yang mempunyai postur yang berbeza dan pengecaman muka individu telah dipertingkatkan. Selain itu, unit pemprosesan AI kini memungkinkan untuk mengenali subjek Burung, Serangga, Kereta/Kereta Api dan Pesawat, memberikan fleksibiliti dan kebolehpercayaan yang lebih besar apabila merakam kedua-dua gambar pegun dan video. ZV-E1 menampilkan Penjejakan Masa Nyata berasaskan AI, AF Hibrid pantas dan tetapan AF terperinci.

Ia juga mempunyai unit penstabilan ketepatan yang padat dan penderia giro dengan algoritma yang dioptimumkan. Penstabilan Mod aktif dinamik mengurangkan sudut pandangan lebih daripada Mod Aktif dan 30% lebih berkesan daripada Mod Aktif, menjadikannya lebih mudah untuk merakam rakaman vlog yang lancar dan stabil.
 

Kamera ZV-E1 Kamera Vlog
 

ZV-E1 Kamera Vlog Terbaru menampilkan mikrofon 3 kapsul berprestasi tinggi dengan kejuruteraan berubah-ubah yang boleh menangkap audio yang jelas dalam situasi luar di mana bunyi angin dan persekitaran boleh menjadi masalah dan dibekalkan dengan cermin depan yang boleh mengurangkan bunyi angin dengan ketara apabila merakam di luar berangin.

Syarat;

Kearah Auto[ [Hadapan] atau [Semua Arah] dipilih secara automatik mengikut pengecaman subjek semasa dan status penjejakan], Hadapan[ Bunyi diambil dari hadapan kamera (dari arah lensa dihalakan)], Semua Arah [Bunyi dipilih dari semua arah] dan Belakang [Bunyi diambil dari belakang kamera] tetapan kearah arah tersedia untuk memadankan pelbagai persekitaran dan secara automatik beralih ke arah sejajar dengan pengecaman muka, jadi pengguna boleh dengan mudah membuat rakaman yang optimum.

Pastinya model terbaru dari Sony ini sangat-sangat sesuai untuk mereka yang suka selfie dan merakam video selfie (swafoto) walau di mana mereka berada. Hasil kualiti gambar Full Frame 12 MP yang terbaik.

Untuk maklumat produk terperinci, sila layari: https://www.sony.com.my/electronics/interchangeable-lens-cameras/zv-e1

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.