Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Spesifikasi Samsung Galaxy S6 edge+ Dan Galaxy Note 5

Samsung Electronics mengumumkan pelancaran Samsung Galaxy S6 edge+ dan Galaxy Note 5. Kedua-dua peranti ini mewakili komitmen Samsung untuk pasaran telefon pintar skrin besar, yang menunjukkan kejayaan Samsung merintis segmen smartphone pada tahun 2011 dengan Galaxy Note.

Samsung Galaxy S6 edge+ dan Galaxy Note 5 di ilhamkan dengan fungsi dengan ciri-ciri smartphone yang lebih baik berbanding model Samsung sebelum ini. Antara ciri dan spesifikasi asas kedua model ini ialah termasuk teknologi terbaik untuk skrin, kamera yang paling canggih untuk kualiti rakaman gambar dan video, pengecasan tanpa wayar dan pemprosesan sistem yang lebih laju.

Spesifikasi Samsung Galaxy S6 edge+

Specs-Galaxy-S6-edge+-dan-Note-5
Pelancaran Samsung Galaxy S6 edge+ dan Note 5

Dengan peningkatan kepada 4GB RAM, kedua-dua telefon pintar menawarkan kapasiti yang paling berkuasa dan kuasa pemprosesan di pasaran, membolehkan pengguna menikmati multi-tasking lebih lancar, bersaing dengan mesej, berhubung dengan rangkaian sosial yang lebih cepat, serta menikmati permainan grafik yang lebih lancar.

Dengan lengkungan skrin 5.7-inci Quad HD Super AMOLED, maka kelebihan Galaxy S6 edge+ memberikan pengalaman multimedia yang lebih mendalam. Galaxy Note 5 baru direka menyediakan set ditandingi alat produktiviti seperti SideSync, bersama-sama dengan generasi yang lebih keupayaan S Pen untuk lebih melayani multitasker utama.

Kelebihan + dan Galaxy Note5 pengguna Galaxy S6 juga akan mendapat manfaat daripada sistem kamera canggih Samsung, termasuk Quick Launch (klik dua kali butang rumah untuk melancarkan kamera dalam masa kurang daripada satu saat *), Auto masa nyata High Dynamic Range (HDR), dan Smart Penstabilan Imej Optikal (OIS) dan penapis jenama baru.

Peranti Samsung terbaru yang dipertingkatkan untuk menyokong SideSync, yang menawarkan kedua-dua integrasi PC-telefon pintar tanpa wayar dan berwayar untuk sambungan yang lancar pada semua peranti. Terima kasih kepada auto-pengesanan dan setup ultra-cepat, pengguna serta-merta boleh menyambungkan peranti Samsung mereka untuk PC atau tablet mereka untuk memudahkan akses kepada fail-fail dan data di semua platform dan sistem operasi.

Spesifikasi Samsung Galaxy S6 edge+

Specs Samsung Galaxy S6 edge+
Specs Samsung Galaxy S6 edge+ Dan Galaxy Note 5

Specs-Galaxy-S6-edge+-dan-Note-5 Kelebihan-Galaxy-Note-5-01 Samsung Galaxy Note 5 & S6 edge+

Samsung Galaxy S6 edge+ dan Galaxy Note 5

Selain itu, kelebihan Samsung Galaxy S6 edge+ dan Galaxy Note 5 dipertingkatkan dengan ciri-ciri keselamatan KNOX Perlindungan Aktif dan My KNOX untuk memberikan perlindungan lebih sensitif data peribadi dan kerja.

Kedua-dua peranti ini, Galaxy S6 edge+ dan Galaxy Note 5 boleh didapati di seluruh dunia bermula dari bulan Ogos, 2015. Kedua-dua model ini mempunyai storan terbina dari 32GB atau 64GB dan datang dengan warna White Pearl, Black Sapphire, Platinum Emas dan Perak Titanium.

Untuk maklumat produk lebih lanjut, sila layari www.samsungmobilepress.com atau
www.samsung.com/galaxy.

Untuk melihat video rasmi pengenalan produk Galaxy S6 edge+ dan Galaxy Note 5, sila layari https://www.youtube.com/watch?v=_Q-p-zkydLQ untuk Galaxy S6 edge+ dan http://youtu.be/CppgLnNM1PE untuk Galaxy Note5.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.