Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Hotel Review SSL Traders Hotel Kamunting Negeri Perak

SSL Traders Hotel adalah hotel yang menarik kontemporari gaya butik di Taiping, Perak. Ia terletak di Jalan Kamunting Lama, di persimpangan bandar warisan Taiping dan zon perindustrian Kamunting itu.Hotel butik memukau ini menawarkan 111 bilik yang unik dan dihiasi dengan menarik moden yang akan memenuhi hawa nafsu yang paling pelancong.

Selain kemudahan yang hanya 10 minit dari zon perdagangan dan perindustrian utama, hotel ini hanya 5 minit dari tempat-tempat pelancongan terbaik di daerah Larut Matang, Perak. Ia dikelilingi oleh lokasi yang tidak ternilai dan juga destinasi eko-pelancongan.

Baca : Tempat Menarik Di Negeri Perak Darul Ridzwan

 


Hotel Review SSL Traders Hotel Kamunting Negeri Perak

ssl-traders-hotel-kamunting

ssl-traders-hotel-family-deluxe-room
 

Antara destinasi ‘mesti-lihat’ di Taiping adalah lokasi yang terkenal seperti Kuala Sepetang, ‘Taiping Lake’, Maxwell Hill, ‘Kubur Peringatan’ perang British dan muzium Perak. SSL Traders Hotel Kamunting ini mempunyai 111 bilik tetamu dan hotel ini menawarkan reka bentuk bergaya serta mempunyai pengaruh dekorasi bilik yang boleh menenangkan Zen. Pilihan bilik termasuk 13 bilik superior, 61 bilik deluxe, 23 bilik super mewah, bilik deluxe 6 keluarga, 6 suite eksekutif, busspiness suite 1 dan 1 suite presiden. Semua bilik dilengkapi dengan kemudahan terkini samada untuk perniagaan dan percutian. Para tetamu boleh menikmati perkhidmatan internet jalur lebar WiFi secara PERCUMA?

Harga bilik di SSL Traders Hotel Kamunting bermula dari bilik Superior RM128, Deluxe RM158 dan Superior Deluxe RM178. Untuk harga bilik lain, anda boleh tempah menggunakan Tempahan Online untuk diskaun harga bilik yang berpatutan di www.ssltraders.com.my

• Bilik Superior

• Bilik Deluxe

• Bilik Super Deluxe

• Bilik Keluarga Deluxe

• Suite Eksekutif

• Suite Peniaga

• Suite Presiden 

 

Pekan Taiping telah dibangunkan sejak 1874 dengan konsep ‘Traditional Iron Grid’. Memgikut sejarah, Taiping pernah menjadi bandar utama di Perak dan bandar yang tertua di Malaysia. Nama Taiping bermaksud ‘The Everlasting Peace’ telah diambil selepas perkataan Tai Peng.

Pada zaman dahulu, Taiping dikenali sebagai Klian Pauh. Pekan ini telah dibangunkan oleh seorang lelaki Melayu bernama Long Jaafar. Beliau membuka sebuah kapal korek bijih timah di kawasan Larut. Nama Kilan Pauh telah ditukar kepada nama Taiping selepas Perang Larut pada tahun 1874.

Walaupun SSL Traders Hotel Kamunting ialah sebuah hotel butik, tetapi berada di sini dirasakan seperti berada di sebuah hotel 5 bintang dengan ruang lobi yang luas, cantik dan memang punyai dekorasi yang cantik.Bilik yang MrJocko menginap ialah bilik Deluxe dan ia memang punyai ciri-ciri bilik hotel yang selesa dan menarik.

Jadi kalau ke Taiping dan inginkan hotel yang selesa dan murah sekitar Kamunting, anda boleh mencuba SSL Traders Hotel. 

Facebook : www.facebook.com/GlamorousMrJocko

Twitter : @MrJocko

Instagram : @MrJocko 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.