• Tue. Oct 3rd, 2023

Steamboat Dataran Johor Bahru Pilihan Steamboat Sedap

steamboat-dataran-jb-02

Steamboat Dataran Johor Bahru atau Medan Steamboat Luton Van Dataran Bandaraya adalah salah satu lokasi tempat makan yang menarik di Johor terkenal sejak dulu lagi. Peminat makanan steamboat sekitar Johor Bahru akan ke Dataran Johor Bahru untuk menikmati pelbagai pilihan steamboat yang dijual di sini.

 

Steamboat Dataran Johor Bahru bermula seawal jam 5.00 petang dan selalunya berakhir pada jam 1.00 pagi. Di sini ada lebih dari 20 gerai makanan steamboat dan juga menu lain seperti Char Kuey Teaw, Nasi Goreng, Satay, Tauhu Bakar, Bakso, Otak-otak dan banyak lagi pilihan menu terkenal Di Johor Bahru.


Ruang meja makan yang santai dengan konsep gerai makan terbuka memang menarik dan agak selesai buat sesiapa sahaja. Pengunjung boleh duduk di mana-mana meja dan order minuman dan steamboat pilihan mereka.

Di sebelahnya terdapat Dataran Johor Bahru yang terkenal dengan tempat santai orang-orang Johor Bahru sambil melihat anak-anak bermain di padang berhampiran. Nak kenal mudah sahaja, kerana ia adalah Padang yang mempunyai Menara Jam yang Besar dan jelas dapat di lihat kalau dari Medan Steamboat Luton Van JB ini.

Steamboat Dataran Johor Bahru/h5>

steamboat-dataran-jb-01

steamboat-dataran-jb-02
Steamboat Sedap Dataran JB Johor

Steamboat Dataran Johor Bahru Pilihan Steamboat Sedap 

Salah satu keistimewaan steamboat Dataran Johor Bahru ialah kerana menu steamboat yang banyak, lokasi yang menarik di tepi Dataran Johor Bahru dan juga kawasan yang agak luas dan berhadapan dengan hotel Thistle Johor Bahru.

 

Jadi, kalau anda datang ke Johor Bahru, wajib singgah ke Steamboat Dataran Johor Bahru (JB) atau Medan Steamboat Luton Van Dataran Bandaraya untuk makan malam dan menikmati suasana sekitar Dataran JB sambil menikmati menu lain pilihan anda di sini.

 

 

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

3 thoughts on “Steamboat Dataran Johor Bahru Pilihan Steamboat Sedap”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.