Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

susahnya bila takda I/C

Seminggu sebelum ke Aussie, aku tercarik-carik I/C aku. tak jumpa. Kat opis tak de. Dalam keta tak de. kat umah pun tak de. Sah la hilang,,, adoi,,,
So, kena la buat report polis. Sib baik nak ke sana pakai Passport jer. Kalau tak sure tak merasa lagi aku ke Aussie. Lagi pun susah, nak register Broadband tak leh. Aku nak buat loan tak leh. Nak wat ni tak leh, wat tu tak leh,,, macam-macam tak leh.

So, Sabtu lepas, pagi-pagi lagi aku gerak ke JPN MajuJunction. Buat I/C baru. Org tak ramai, tak sampai 30 minit dah bleh trus buat baru. Cuma kena bayar denda RM100 dan RM10 utk yuran proses ganti. Total RM110.

nuffnang_bid = “7daffbbf82619fe523c23a8655fd2ee8”;

Lepas bayar baru ke next section. Ambik gambar skali lagi utk I/C baru. Pastu dah siap. Aku trus dpt slip I/C sementara seperti kat bawah. Bleh la pakai buat sementara 2 minggu ni. 🙂
So korang, jaga bebaik I/C yer…

Sila ignore muka yg hensem tu 🙂

Tags:
4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.