• Wed. Oct 4th, 2023

Susu Formula Dutch Lady Yang Diperbaharui Untuk Tumbesaran : Consumer Launch

Baru-baru ini, pihak Dutch Lady telah mengumumkan pelancaran untuk pengguna, Susu Formula Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA Yang Diperbaharui Untuk Tumbesaran. Seperti yang kita tahu, produk jenama Dutch Lady ini memang susu terbaik untuk rangkaian susu formula bagi memenuhi tumbesaran anak-anak bermula seawal kelahiran sehingga memasuki alam kanak-kanak berumur 6 – 12 tahun.

Majlis Pelancaran Pengguna : Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA ini juga turut disertai oleh selebriti kanak-kanak Malaysia iaitu Mia Sara sebagai duta produk susu formula yang diperbaharui Dutch Lady.

Mia Sara Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA

Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA

Ada banyak yang boleh anda pilih bagi rangkaian produk Dutch Lady, susu formula yang diperbaharui ini seperti Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA yang mempunyai perisa Madu, Coklat dan biasa untuk pelbagai peringkat perkembangan bijak si manja.

Pada majlis Consumer Launch tersebut, pihak Dutch Lady berkongsi tentang terdapat 4 peringkat untuk ibu bapa dan anak-anak menikmati aktiviti-aktiviti bersama-sama dalam memahami apakah peristiwa penting yang boleh dilalui apabila mereka membesar. Ibu bapa akan berpeluang untuk mengalami pengalaman yang berbeza dari pengalaman ibubapa lain sewaktu mereka menjalankan aktiviti tersebut dan mencapai pencapaian yang berbeza.

Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA

Empat peringkat perkembangan anak-anak ini termasuk :

1. Curious : Ingin Tahu ( umur 1 – 2 tahun )

Tahap ini, ibubapa disarankan menyediakan alatan sokongan untuk membantu minat mereka mencapai sifat ingin tahu.

2. Explore : Meneroka ( umur 2 – 4 tahun)

Ibubapa menyokong dan kawal selia dalam sifat meneroka anak-anak kepada sesuatu yang baru.

3. Create : Mencipta ( umur 4 – 6 tahun )

Memberi galakkan kepada anak-anak untuk mencipta sesuatu yang mereka inginkan dengan kawal selia daripada ibubapa dan orang dewasa.

4. Learn : Belajar ( umur 6 tahun ke atas )

Umur ini mereka sudah mampu belajar sesuatu yang baru dan akan terus belajar.

Yang penting dan sebaiknya, sebagai ibubapa, kita harus faham, perkembangan anak-anak adalah tidak sama kerana ia juga bergantung kepada pengalaman mereka ketika membesar adalah berlainan. Perkembangan anak-anak kita juga berbeza dengan perkembangan anak-anak orang lain kerana cara didikan yang berbeza. Namun begitu, perkembangan mereka akan boleh dibantu dengan capaian yang sebaiknya jika mendapat sokongan pemakanan yang sihat dan lengkap, seperti susu formula yang diperbaharui Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA.

Aktiviti bersama anak-anak sebaiknya diperbanyakkan dalam usaha menyokong perkembangan mereka untuk meneroka sesuatu yang baru dan mengembangkan lagi taham pemikiran dan tumbesaran mereka. Fungsi ibubapa sebagai pendorong, pengawal dan juga sebagai guider untuk anak-anak ini membesar dengan sebaiknya.

Untuk memahami dan mendapatkan maklumat lanjut tentang bagaimana ibubapa boleh menyokong perkembangan anak-anak anda, boleh layari pautan yang di kongsi ini :


Dr Alvin Ng – 
https://youtu.be/hq9S2LrrF9k
Prof Dr Poh Bee Koon – 
https://youtu.be/9EDs7kPttJA
Dr Yong Junina Fadzil – 
https://youtu.be/9EDs7kPttJA

About new improved Dutch Lady Nutri Plan with 5x DHA, please log on to
Website : http://www.smartmoments.com.my/
Facebook :
Dutch Lady Moms Club : 

https://www.facebook.com/DutchLady.SmartMoments

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.