Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Tayar Model Baru Jenama Goodyear Malaysia Eagle F1 Supersport

Tayar Model Baru Jenama Goodyear Malaysia Eagle F1 Supersport kini di Malaysia. Goodyear Malaysia baru sahaja melancarkan tambahan terbaru kepada keluarga tayar Eagle F1, SuperSport RS, SuperSport R, SuperSport, Asymmetric 5 dan 3 SUV Asimetri yang mana model-model ini adalah pilihan untuk kesesuaian pilihan kenderaan anda.

Pelancaran tayar Goodyear di Malaysia ini bersempena dengan penajaan Goodyear keatas tiga pasukan peserta dalam World Endurance Championship (dikenali sebagai Le Mans), iaitu Jota Sport, Jackie Chan DC Racing dan High Class Racing.

Baca : MrJocko dan Artikel Tentang Kereta

Alex Ng, Pengarah Urusan Goodyear Malaysia berkata: “Perlumbaan adalah dalam DNA kami. Selama bertahun-tahun, Goodyear telah terlibat dalam banyak perlumbaan seperti NASCAR, Le Mans dan British Touring Car Championship, oleh itu, adalah tidak dapat dielakkan bahawa kita akan sekali lagi menyelaraskan diri kita dengan motorsports berkelajuan tinggi. Kami terus berinovasi untuk membawa teknologi canggih dan ciri yang berbeza kepada tayar kami. Aspek yang paling penting adalah bahawa motorsport membolehkan kami menguji keupayaan kami dan menolak had kami supaya akhirnya kami dapat mencapai pemindahan teknologi yang sangat baik dan menggunakan pengalaman pembangunan dari trek ke jalan raya.”

Tayar Model Baru Jenama Goodyear Malaysia Eagle F1 Supersport

Goodyear-Malaysia-Eagle-F1-Supersport-01 copy

Goodyear-Malaysia-Eagle-F1-Supersport-02
(dari kiri ke kanan) Alex Yoong, Founder and Director of Axle Motorsport and Professional Racing Driver; Alex Ng, Managing Director of Goodyear Malaysia; Jenner Powell, Product Director of Goodyear APAC; dan Benjamin Chong, Product Manager of Goodyear Malaysia.

 

Musim cuti sekolah seperti sekarang, ramai ibubapa yang mengambil peluang untuk bercuti dalam Malaysia dengan menggunakan kenderaan sendiri. Tahu tak bahawasanya, pemanduan yang selamat dan selesa punyai kaitan dengan kualiti tayar yang betul? Sebab itu, Goodyear menawarkan banyak model tayar yang berkualiti untuk dipadankan dengan kenderaan anda samada untuk pilihan harga yang premium atau juga pilihan tayar yang murah.

Sebagai tambahan kepada siri ini, Goodyear akan mengumumkan tayar baru pada tahun 2020. Ini adalah sebahagian daripada komitmen Goodyear untuk mencari pemandu sensasi dan tayar ini akan membolehkan semua peminat menikmati tayar premium dengan harga kompetitif.

Tayar-tayar Goodyear direka untuk keselesaan, kawalan dan unggul di dalam basah, Eagle F1 SuperSport telah dibangunkan untuk cengkaman dan pengendalian yang lebih baik di jalan raya. Melalui penggunaan sebatian berbentuk U yang inovatif, Eagle F1 SuperSport Series mempunyai zon kuasa khusus yang mewujudkan poket kawalan untuk pengendalian basah dan kering yang unggul. Tayar ini juga mempunyai pelindung ubah bentuk benang yang membantu dalam mengekalkan bentuknya, membolehkan pemeliharaan tapak yang lebih baik untuk kestabilan kelajuan tinggi. Untuk meningkatkan cengkaman semasa menikam, Goodyear menggunakan corak luar tertutup, yang membolehkan prestasi lebih lincah. Di samping itu, ia juga mempunyai reka bentuk jalan pintas yang lebih baik yang meningkatkan pengendalian dan kestabilan.
 

Goodyear Malaysia Eagle F1 Supersport

Goodyear-Malaysia-Eagle-F1-Supersport-04

Goodyear-Malaysia-Eagle-F1-Supersport-05

Goodyear-Malaysia-Eagle-F1-Supersport-06

Goodyear-Malaysia-Eagle-F1-Supersport-07

Goodyear-Malaysia-Eagle-F1-Supersport-08

Musim tengkujuh seperti sekarang misalnya, ia memberi fokus kepada keadaan basah, Eagle F1 Asimetris 5 menawarkan keselesaan mewah dan pemecah basah yang hebat. Reka bentuk benang khusus dan Teknologi Kompaun Kawalan Impulse, sebatian silika yang sangat halus, membolehkan tayar untuk menahan daya brek berkelajuan tinggi, memendekkan jarak brek. Kompaun ini juga membolehkan sambungan lanjutan melalui Teknologi ActiveBraking Goodyear, yang membolehkan tayar sedikit berkembang apabila brek membuat lebih banyak cengkaman menggunakan dindingnya. Di samping itu, tayar itu bukan sahaja dibina untuk keadaan basah – Teknologi Power Cushion (gandingan kaku dan corak) menghasilkan penghantaran kuasa yang tepat, yang membawa kepada pengendalian kering yang sangat baik.

Untuk kereta dan SUV yang lebih besar, Eagle F1 Asymmetric 3 SUV direka bentuk untuk menjadi kukuh semasa mempromosikan penggunaan bahan api yang lebih baik kerana rintangan rolling yang rendah. Ia juga mampu memendekkan jarak brek melalui Teknologi ActiveBraking, dalam keadaan apa pun. Ia menguatkan cengkaman yang kuat, yang menjadikannya lebih mudah untuk mengendalikan dan mengerem. Kompaun khusus yang dikenali sebagai kompaun Grip Booster meningkatkan ketegangan tayar dengan permukaan jalan, yang membolehkan ia menjadi selesa sambil mengekalkan pengendalian apabila melakukan perjalanan dengan kelajuan yang lebih tinggi yang memberikan pemandu kepada kawalan penuh.

Setiap corak direka sebaiknya untuk memenuhi tuntutan pengguna bergantung pada keutamaan. Goodyear tahu bahawa tayar berada di antara jalan dan keupayaan pemandu untuk mengawal kenderaan. Oleh itu, kami terus meningkatkan teknologi HydroTred kami untuk mencapai prestasi brek yang lebih baik di jalan basah serta dalam pelbagai keadaan. Kami faham bahawa tayar adalah satu-satunya titik hubungan antara jalan dan kereta, yang meningkatkan kepentingannya untuk terus berinovasi cara-cara baru untuk mengawalnya. Inilah sebab mengapa evolusi corak kita penting di Goodyear. Dengan inovasi, ia telah mendorong Goodyear untuk menolak sempadan dan menetapkan sendiri.

Seperti biasa, nak cari informasi yang lebih terperinci tentang tayar Goodyear Malaysia serta promosi harga tayar murah dan berbaloi layari laman web Goodyear Malaysia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.