Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Telefon Boleh Lipat Samsung Galaxy Fold

Samsung memulakan acara Galaxy Unpacked 2019 dengan memperkenalkan koleksi Galaxy S10 Siries termasuk smartphone yang menjadi viral iaitu Galaxy Fold. Ia Telefon Boleh Lipat Samsung Galaxy Fold, antara inovasi rekaan smartphone terkini dari Samsung Mobile. Telefon pintar Samsung yang boleh dilipat, berubah menjadi tablet skrin yang sekali ganda lebih besar.

Apabila peranti dilipat, Galaxy Fold adalah peranti yang agak panjang dan ia mempunyai 4.6″ paparan HD + Super AMOLED. Setelah ia dibuka, anda akan melihat paparan 7.3 “AMOLED Infinity Flex yang terdapat dalam nisbah aspek 4.2:3.

Telefon Boleh Lipat Samsung Galaxy Fold

samsung_galaxy_fold_malaysia_

Di belakang paparan fleksibel adalah engsel mekanikal yang membolehkannya dibuka dengan lancar dan secara semula jadi seolah-olah anda membuka buku. Galaxy Fold juga menyokong kesinambungan aplikasi di mana anda boleh melancarkan aplikasi aktif anda dengan lancar ke skrin yang lebih besar dan anda boleh menjalankan sehingga 3 aplikasi yang berbeza dalam satu masa.

Galaxy Fold dipadankan dengan spesifikasi terbaik untuk telefon pintar. Di bawah hud itu, ia digerakkan dengan pemproses 7nm line (Snapdragon 855) dengan 12GB RAM dan ia mempunyai 512GB penyimpanan UFS 3.0 dalaman. Peranti ini juga dilengkapi dengan sensor cap jari yang dipasang dan ia dikuasakan oleh bateri bersaiz besar 4,380mAh yang anda boleh mengecasnya menggunakan kabel atau tanpa wayar (wireless charger).

samsung_galaxy_fold_malaysia

Samsung Galaxy Fold ini mempunyai sebanyak 6 kamera. Ia bertujuan untuk memberikan kualiti merakam momen dalam apa keadaan sekalipun. Di bahagian belakang, ia mempunyai persediaan tiga kali ganda kamera yang menawarkan kualiti 12MP Wide, 16MP Ultra-Wide dan 12MP Telephoto. Manakala di bahagian dalamnya, ia mempunyai dua kamera depan hadapan (10MP + 8MP) pada paparan Infinity Flex. Untuk selfie, ia juga dilengkapi dengan kamera berkualiti 10MP.

samsung_galaxy_fold_malaysia
Harga Galaxy Fold Malaysia

Galaxy Fold diperkenalkan dengan harga USD1,980 (kira-kira RM8,100). Galaxy Fold akan mula dipasarkan pada suku tahun kedua 2019.

Maklumat lanjut untuk Galaxy Fold Malaysia Price boleh layarai link ini https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-fold/

Nota Kaki

Bila sebut Telefon Pintar Boleh Lipat, teringat smartphone lama MrJocko yang dikenali sebagai Nokia Communicator 9500. Masa tu kalau tak silap sekitar tahun 2004. Ia antara model popular bagi ‘businessman’ sebab ia mampun menyimpan banyak rekod dan lebih model.

Untuk model Galaxy Fold, ia jauh lebih baik. Sejauh mana penerimaan peminat smartphone kepada model ini. Di Malaysia, rasanya tak ramai yang berani invest sebabkan harga.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.