Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

VIVO Malaysia Lancar Telefon Pintar Model Vivo X21 Harga RM2,299

VIVO Malaysia Lancar Telefon Pintar Model Vivo X21 Harga RM2,299. Model kali ini akan membawa pengguna pengalaman ‘unlock’ futuristik yang baru dengan teknologi Pengimbasan Cap Jari Dalam Paparan. Digabungkan dengan Paparan FullView™, fotografi AI dan teknologi pengenalan wajah yang dinaik taraf. Vivo X21 merupakan rakan kongsi mudah alih yang ideal untuk pengguna teknologi yang aktif.

Sekali lihat model Vivo X21, ia umpama telefon dan kamer dalam satu. Kalau tak bawa DSLR masa travel pun, boleh bergantung kepada kualiti gambar dari kamera Vivo X21 ini.
 
“Kami menjadikan misi kami untuk meningkatkan pengalaman mudah alih pelanggan kami melalui usaha inovasi kami dalam teknologi mudah alih yang paling relevan dengan gaya hidup pengguna yang sentiasa berubah. Unggul baru, Vivo X21 adalah manifestasi komitmen ini. Malah, melalui teknologi pengimbasan paparan cap jari (in-display fingerprint scanning), kami menjadikan sistem pembuka kunci yang selamat dan intuitif ini lebih mudah diakses oleh pengguna, supaya lebih banyak orang dapat menikmati ciri keselamatan ini.” kata Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif Vivo Malaysia.

Baca : Harga Telefon Vivo Malaysia

 


Telefon Pintar Model VIVO X21 Harga RM2,299

telefon vivo

Melalui penyelidikannya yang berterusan ke dalam keperluan pengguna, Vivo telah secara konsisten meneruskan inovasi untuk menyelesaikan titik-titik kesakitan pengguna. Setelah melabur dalam penyelidikan dan pembangunan jangka panjang untuk mengatasi masalah yang dihadapi oleh teknologi pengimbasan cap jari dalam menghasilkan Pengimbasan Cap jari, Vivo akhirnya membawa penyelesaian unlocking yang selamat dan intuitif kepada lebih banyak pengguna. Vivo juga telah membuat kejayaan teknologi utama dengan Paparan FullView ™ dan fotografi AI yang dipaparkan dalam X21.

Vivo telah menjadi perintis industri Teknologi Pengimbasan Paparan Cap Jari (in-display fingerprint scanning) dari mempamerkan demonstrasi prototaip pertama untuk pengeluaran besar-besaran yang berjaya. Untuk memastikan jangkaan pengguna untuk teknologi ini dipenuhi, Vivo telah menugaskan pasukannya untuk membuat inovasi dan menyempurnakan teknologi ini pada Telefon Pintar Model Vivo X21 yang baru untuk menyediakan penyelesaian unlocking yang boleh dipercayai dan selamat kepada semua pengguna.

Baca : MrJocko dan Smartphone

 
telefon vivo

telefon vivo

 
Vivo X21 menggantikan sensor cap jari belakang dengan teknologi Pengimbasan Cap Jari Perakam Dalam Paparan. Ini membolehkan reka bentuk telefon pintar yang ramping dan bersatu untuk dipelihara tanpa memerlukan sensor cap jari belakang. Dengan cetek pergelangan tangan dan tekan pada skrin untuk membuka kunci, proses mudah dan lancar ini intuitif bagi mana-mana pengguna.
 
Selain daripada Teknologi Pengimbasan Cap Jari Dalam Paparan, X21 juga menawarkan teknologi pengiktirafan wajah yang dinaik taraf dengan Face Access yang mengimbas ciri wajah pengguna untuk keselamatan yang dipertingkatkan.
 
Vivo X21 mempunyai Paparan 19:9 FHD + FullView ™ 6.28 inci. Dengan rekaan ‘super’ tipis, dan lubang sisi 1.66mm, ia mencapai nisbah skrin-ke-badan 90.3% untuk memberikan pengalaman tontonan yang lebih luas berbanding dengan telefon bersaiz yang lain. Untuk memaksimumkan kecantikan paparan skrin, Vivo X21 menggunakan teknologi pengurusan warna paparan P3 dan menyokong gamut warna P3 yang luas untuk memastikan warna yang lebih jelas, tepat dan semulajadi.
 

telefon vivo

telefon vivo

telefon vivo

 
Mengambil reka bentuk telefon ke luar biasa, X21 telah menanggalkan badan logam untuk penutup belakang kaca 3D baru. Setiap bentuk dan lengkung pada penutup belakang adalah ergonomik dioptimumkan untuk memastikan keselesaan di tangan anda, dengan hanya 3.1mm tebal di tengah. Telefon pintar ini lebih daripada sekadar licin ke sentuhan, X21 menggunakan teknik pencampuran warna baru, yang menghasilkan kilauan yang unik yang menghasilkan rupa elegan.
 
X21 meneruskan teknologi fotografi Vivo yang memaparkan 12MP (24 juta unit fotografi) kamera hadapan dan belakang dengan Sensor Dual Pixel. Kamera belakang sekunder adalah 5MP. Terima kasih kepada kawasan fotografi yang lebih besar bagi setiap piksel, kamera Vivo X21 dengan ketara meningkatkan kejelasan gambar-gambar yang diambil. X21 mempunyai teknologi yang memfokuskan pantas yang menyaingi DSLR, yang membolehkan ia memfokuskan kedalaman dan merakam kedalaman data medan dalam setiap piksel.
 

telefon vivo

telefon vivo
 
Pengiktirafan Scene AI Vivo X21 bukan sahaja mengenal pasti senario malam, sukan, getaran atau cahaya belakang, tetapi juga dapat mengesan dan mengenal pasti 18 tag dan 140 senario seperti potret, makanan dan tumbuhan ketika ia menembak. Ia kemudian secara automatik menyesuaikan tetapan dan kesan fotografi untuk memudahkan pengguna mendapatkan foto yang hebat.
 
Dengan meningkatkan teknologi fotografi Vivo dengan AI, ciri-ciri AI Face Vivo dan ciri-ciri AI HDR boleh mengenal pasti jantina, nada kulit dan persekitaran pencahayaan sekitarnya untuk mewujudkan tetapan peningkatan wajah yang ideal, walaupun dalam suasana latar belakang. Dengan AI Face Beauty mempelajari keutamaan khusus pengguna untuk keindahan, ia boleh menghasilkan kesan kecantikan tersuai yang disesuaikan dengan pengguna. Pikirkan X21 sebagai pasukan penyiaran peribadi anda yang dibungkus ke dalam satu peranti pintar.
 

telefon vivo

Telefon Pintar Model Vivo X21 ini dikuasakan oleh cip Qualcomm Snapdragon 660AIE yang boleh menggunakan sumber CPU untuk kompleks AI dan pengkomputeran saraf. RAM 6GB + 128GB ROM meningkatkan kelajuan melancarkan, memuat dan menukar walaupun permainan mudah alih yang besar dan kompleks. Dengan ruang storan yang besar, pengguna boleh memuat turun semua aplikasi, filem dan foto yang mereka kehendaki tanpa kerumitan ruang kosong.
 
X21 meneruskan warisan Hi-Fi Vivo dan audio chipset AK4376A. Ia juga dilengkapi dengan teknologi Deep Field, yang dibangunkan oleh Vivo untuk menyediakan panorama yang indah,bass mega , kesan suara yang jelas dan pelbagai kesan audio alam sekitar, yang membolehkan pengguna menyesuaikan pengalaman audio mereka.
 
Telefon Pintar Model Vivo X21 Harga RM2,299 akan mula berada dipasara pada 9 Jun 2018 di semua kedai konsep Vivo, penjual yang sah dan juga melalui tawaran eksklusif dengan Digi Telecommunications.
 
Untuk menandakan kolaborasi eksklusif ini dengan Digi, pelanggan yang membeli mana-mana telefon pintar vivo di kedai konsep vivo akan dapat internet 5GB tambahan selama 12 bulan, apabila mereka mendaftar untuk pelan Digi Postpaid. Mereka boleh menebus tawaran istimewa ini bermula dari bulan Julai dan seterusnya. Ini mengikut Terma dan Syarat.

Maklumat lanjut layari Vivo Malaysia dan juga Digi Telecommunications.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.