Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Teroka Prachuap Khiri Khan : Unseen Thailand Day 3

Ramai yang mungkin jarang mendengar nama Khiri Khan yang terletak kira-kira 5 jam perjalanan dari bandar Bangkok. Ia adalah bandar utama dan pusat pentadbiran Prachuap Khiri Khan. Ramai yang belum sampai ke sini oleh kerana kedudukkannya yang agak jauh dari lokasi Airport Bangkok.

 

Sebenarnya, di sini banyak lokasi menarik yang boleh anda terokai. Dari puncak bukit, kemudian menyusur 3 Teluk terkenal dan seterusnya menu seafood yang sedap dan sangat murah di Khiri Khan.

 

Tunggu entry penuh MrJocko nanti…

 

 

Prachuap Khiri Khan 

 

prachuap_khiri_khan_thailand

 

seafood_prachuap_khiri_khan_thailand

 

 

 

Memang kalau dah sampai Khiri Khan, lokasi tepi pantai, menu utama yang wajib anda cuba ialah menu makanan laut. Palbagai menu yang disediakan di sini memang sedap dah murah. Untuk Muslim, boleh cari beberapa lokasi restoran yang Friendly Muslim dan mencuba menu seafood di Khiri Khan. Murah sangat-sangat. 

Nak cari aktiviti air, banyak juga yang boleh anda cuba seperti menaiki bot, memancing, mandi manda dan juga beberapa aktivit air lain. Tak silap, ada nampak beberapa banana boat dan juga jet ski.

Jika anda bercadang nak cuba teroka pantai dan bukit di Prachuap Khiri Khan, anda boleh datang ke sini samada dengan penerbangan Tempah Khas Bangkok Airways atau dengan menaiki Keretapi. Nak datang guna kereta pandu sendiri pun boleh, Ikut GPS dan InsyaAllah anda boleh sampai di Khiri Khan ini.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.