Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Thai Airways Menang 3 Skytrax 2018 World Airline Awards

Untuk tahun ini, Thai Airways Menang 3 Skytrax 2018 World Airline Awards. Ia menjadikan jenama Thai Airways semakin dipercayai dan pilihan ramai pelancong dalam dan luar negara. Ternyata, nama Thai Airways, bukan sahaja gah di Thailand, tetapi di serata dunia.

Dengan tambahan 3 lagi anugerah (awards) untuk tahun 2018, nama Thai Airways sememangnya terbukti memberikan servis dan kualiti terbaik untuk pelanggan mereka.

Thai Airways Menang 3 Skytrax 2018 World Airline Awards
 

Thai Airways Menang 3 Skytrax 2018 World Airline Awards 01 copy
 

Puan Usanee Sangsingkeo, Pemangku Presiden Thai Airways International Public Company Limited (THAI), menerima tiga Skytrax 2018 World Airline Awards sebagai Kelas Ekonomi Terbaik di Dunia, Spa Lounge Terbaik di Dunia, dan Best Onboard Class Kelas Katering.

Turut hadir ialah Puan Phakkhra Ruangsiradecho, Naib Presiden Eksekutif THAI, Unit Perniagaan Penerbangan, Mr.Wiwat Piyawiroj, Naib Presiden Eksekutif THAI, Komersial,
Encik ChalermponKaewchinporn, Naib Presiden THAI, Inflight Services, di Majlis Anugerah Airline World Skytrax 2018 yang diadakan di The Langham Hotel, London, United Kingdom.

Puan Usanee Sangsingkeo berkata “Thai Airways, sebagai pembawa bendera kebangsaan Kerajaan Thailand, dengan sukacitanya mendapat tiga Skytrax Awards, yang adalah seperti berikut: World’s Best Economy Class untuk tahun kedua berturut-turut, World’s Best Airline Lounge Spa untuk tahun keempat berturut-turut berkhidmat penumpang Kelas Perniagaan dan Kelas Pertama, dan Best Economy Class Onboard Catering untuk tahun kedua berturut-turut. Di samping itu, THAI menduduki tempat sebagai salah satu daripada 10 Syarikat Penerbangan Terbaik di dunia, serta Skytrax Awards untuk Krew Kabin Terbaik di Thailand dan Kelas Ekonomi Terbaik di Asia. Anugerah ini adalah kebanggaan pekerja THAI sebagai pengiktirafan untuk perkhidmatan kelas premium yang sangat baik dan piawaian keselamatan antarabangsa. Thai Airways terus memajukan dan meningkatkan perkhidmatannya untuk kepuasan pelanggan.”
 

Thai Airways Menang 3 Skytrax 2018 World Airline Awards 01 copy
 

Anugerah Syarikat Penerbangan Dunia adalah hasil kaji selidik Skytrax yang mula-mula dilancarkan pada tahun 1999 sebagai tinjauan kepuasan pelanggan syarikat penerbangan tahunan yang pertama di seluruh dunia. Anugerah tahun ini adalah hasil tinjauan sepanjang Ogos 2017 hingga Mei 2018 yang dijalankan di kalangan 20.36 juta peserta tinjauan daripada 335 syarikat penerbangan.

Kaji selidik Skytrax menilai piawaian produk dan pelbagai perkhidmatan penerbangan di semua aspek kecemerlangan yang berkaitan dengan perkhidmatan, bermula apabila penumpang memasuki lapangan terbang melalui perkhidmatan inframerah, termasuk perkhidmatan daftar masuk, keselesaan tempat duduk dan kabin penumpang, makanan ringan dan minuman, kabin perkhidmatan krew dan sistem hiburan inflight. Selain itu, Skytrax World Airline Awards merupakan penanda aras global kecemerlangan syarikat penerbangan, dan digambarkan sebagai “Oscar industri penerbangan.

Sumber : Thai Airways News Announcement

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.