Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Thailand Tourism Festival 2017 Di Lumphini Park Bangkok

Tahun ini, MrJocko dijemput lagi untuk menyertai Thailand Tourism Festival 2017 Di Lumphini Park Bangkok. Pihak berkuasa Pelancongan Thailand (TAT) membawa kembali Festival Pelancongan Thailand (TTF) di Lumphini Park Bangkok. Festival ini untuk mengetengahkan beberapa lagi keseronokan dan tarikan menarik yang boleh dinikmati oleh pelancong tempatan dan antarabangsa. Masuk adalah PERCUMA. 

Thailand Tourism Festival 2017 yang bertepatan dengan sambutan Tahun Baru Cina 2017, akan diadakan dari 25-29 januari 2017. Festival ini dijangka akan menarik lebih 650,000 pengunjung dengan 90% daripadanya adalah pelancong. Tahun ini diramalkan ia boleh menjana pendapatan sehingga kepada 400 juta Baht.

Baca : Destinasi Paling Popular di Bangkok Thailand

 


Pelancaran Thailand Tourism Festival 2017

Thailand Tourism Festival 2017

 

Yuthasak Supasorn, Gabenor TAT berkata, “Thailand mempunyai banyak destinasi menarik untuk ditawarkan kepada pengunjung samada kepada pelancong dalam atau luar negara. Kami mahukan Thailand Tourism Festival tahun ini untuk mempamerkan pengalaman tempatan yang unik dan tarikan yang boleh didapati di semua bahagian di Thailand. Dengan melawat Lumphini Park, pengunjung boleh menikmati rasa makanan, perayaan dan budaya yang terdapat dalam semua lima wilayah sebelum mereka memilih ke mana destinasi mereka selepas ini. Mereka juga boleh menikmati muzik live, persembahan kebudayaan, cabutan bertuah, dan suasana percutian yang indah dengan pengalaman yang terbaik daripada Thailand di acara di tengah-tengah kota Bangkok. “

Pada TTF 2017, aktiviti akan dianjurkan dengan sepuluh zon yang menyerlahkan Thainess dari lima kawasan utama Thailand – Utara, Timur Laut, Timur, Selatan dan Tengah. Setiap zon akan mempunyai demonstrasi budaya dan masakan tempatan.

Di samping itu, akan ada peluang untuk memenangi hadiah-hadiah cabutan bertuah untuk semua pelawat yang menghabiskan minima 10,000 Baht atau lebih. Peluang mereka untuk menang tiket penerbangan bernilai lebih satu juta Baht.

Tahun lepas 2016, MrJocko juga ke Lumphini Park sempena dengan Thailand Tourism Festival 2016

http://www.mrjocko.com/2016/01/pakej-itinerary-5d-4n-bangkok-pattaya-yang-menarik.html

 

Thailand Tourism Festival 2017 Thailand Tourism Festival 2017 Thailand Tourism Festival 2017

 

Sepuluh Zon di Thailand Tourism Festival 2017 termasuk:

Zon 1: Taman Botani: Akan mempunyai memaparkan bunga yang menghormati King Rama IX dan Raja Rama X; dengan pameran mengenai Routes Diraja di lima kawasan di mana orang ramai boleh mengikuti jejak langkah Raja untuk melihat contoh projek yang dimulakan oleh Rama IX untuk membantu rakyat Thai.

Zon 2: Cari Thainess dalam Five Kawasan: Di sini pengunjung boleh menemui Thailand, kerana terdapat contoh-contoh bangunan dari lima wilayah. Terdapat juga pameran kraftangan dan contoh daripada budaya dan tradisi. Orang ramai juga boleh melihat replika mercu tanda dari kawasan yang berbeza; seperti, kuil dan sorotan lain. Terdapat juga sebuah perkampungan Utara yang mengajar orang ramai mengenai puak-puak tempatan bukit, kedai kopi Doi Tung dan sayur-sayuran dari Projek Diraja. Timur Laut (Isan) kampung akan mempunyai replika Phra That Phanom. Kampung Tengah akan mempunyai ciptaan semula pasaran terkenal dan rumah-rumah tradisional serta makanan tempatan yang lazat. Dalam sebuah kampung Thai Selatan, pengunjung akan dapat mengetahui bandar tepi laut dengan makanan laut Selatan dan kari dan pasaran tempatan. Kampung Timur akan menawarkan pelbagai tarikan yang selain dari pantai dan pulau-pulau termasuk budaya Timur, cara hidup, dan produk makanan tempatan yang unik untuk kawasan itu, serta perwakilan Cathedral di rantau ini terkenal Immaculate Conception. Terdapat juga pameran permata terkenal Chantaburi ini.

Zon 3: Unique Culinary Delights: Zon ini akan menawarkan makanan daripada kelima-lima wilayah termasuk 50 kawasan di Bangkok. Ini akan membolehkan pengunjung untuk mendapatkan rasa kerancakan dan pelbagai masakan negara itu.

Zon 4: TAT zon akan mempamerkan kerja-kerja Pihak Berkuasa Pelancongan Thailand, Anugerah Pelancongan Thailand, aktiviti dan kempen yang akan datang. Akan ada banyak maklumat di sini untuk pelancong yang ingin melakukan perjalanan di seluruh negara. Terdapat juga pelbagai trak makanan menjual merawat lazat.

Zon 5: TAT Disyorkan Routes akan memberitahu pengunjung mengenai laluan pelancong menyeronokkan dan pakej pelancongan; seperti, 12 Permata tersembunyi Thailand.

Zon 6: Fest luar memperkenalkan gaya baru perjalanan yang akan membawa anda untuk menukar pengalaman di Thailand.

Zone 7: Pentas Utama di mana akan ada ramai penyanyi terkemuka dan penghibur menyanyikan lagu-lagu pop dan negara, serta persembahan kebudayaan dari Republik Rakyat China dan drama.

Zon 8: China Town adalah meraikan Tahun Baru Cina 2017, yang akan menjadi Tahun Ayam. Orang melawat boleh mempunyai nasib mereka membaca dan memberikan penghormatan kepada dewa-dewa Cina. chef Cina akan membuat makanan lazat dan ada penghibur dari Republik Rakyat China memakai menunjukkan. Mereka juga boleh belajar tentang cara-cara yang berbeza yang Tahun Baru Cina disambut di seluruh Thailand.

Zon 9: Geologi Zone ialah rumah kepada taman geologi termasuk pameran dinosaur, memaparkan pendidikan tentang fosil, dan paparan skrin besar melalui lawatan maya untuk memberitahu orang ramai tentang banyak penemuan yang dibuat di dalam kerajaan.

Zone 10: The Zone Selfie dengan TAT Mascot, Nong Sukjai adalah tempat yang sempurna untuk gambar-gambar sebagai hiasan dan lampu berwarna mencerminkan gaya hiasan daripada 77 wilayah Thailand membuat untuk latar belakang yang sempurna.

 

Thailand Tourism Festival 2017 Thailand Tourism Festival 2017 Thailand Tourism Festival 2017 Thailand Tourism Festival 2017

 

Jika anda kini berada di Bangkok atau bercadang untuk ke Bangkok dalam tempoh ini sehingga 29 Januari 2017, datanglah ke Lumphini Park untuk merasai sendiri kemeriahan Thailand Tourism Festival 2017.

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.