• Tue. Oct 3rd, 2023

The Hub SS2 Nilai Terbaik Pelaburan Hartanah Di Petaling Jaya

the-hub-SS2-01

The Hub SS2 Nilai Terbaik Pelaburan Hartanah Di Petaling Jaya. Mencari lokasi kediaman atau ‘property’ untuk pelaburan bukan senang. Ini kerana, membeli rumah atau property memerlukan perancangan dan pilihan yang teliti dan tepat untuk memastikan pelaburan yang di buat berbaloi pada masa akan datang. Ini kerana, nilai harga kediaman sekitar Kuala Lumpur dan Petaling Jaya meningkat dengan begitu tinggi sejak beberapa tahun lalu akibat dari kepesatan pembangunan bandaraya Kuala Lumpur.

Sekiranya anda sedang mencari lokasi kediaman atau pelaburan hartanah, apa kata anda masukkan ‘The Hub SS2’ dalam senarai carian hartanah anda. The Hub SS2 merupakan satu lokasi kediaman Komersil yang begitu strategik, terletak di tengah-tengah bandaraya Petaling Jaya dan dikelilingi oleh kemudahan infrastruktur yang pelbagai, untuk kemudahan anda semua.

Baca : Pengiraan Kelayakkan Pinjaman Rumah

 


The Hub SS2 Nilai Terbaik Pelaburan Hartanah Di Petaling Jaya


 

The Hub SS2
The Hub SS2

The Hub SS2
The Hub SS2
The Hub SS2
The Hub SS2
The Hub SS2
 

Hartanah di SS2 ini akan menjadi landmark terbaru sekitar SS2 Petaling Jaya kerana apabila siap kelak, Hartanah Hub SS2 akan mempunyai bangunan yang paling tinggi di sekitar Petaling Jaya dengan ketinggian 48 tingkat kediaman kondominium moden dan mewah.

Bangunan The Hub SS2 sebenarnya mempunyai 2 blok komersil yang mana termasuk satu blok bangunan kediaman kondo moden setinggi 48 tingkat dengan keluasan dari 517 sqft hingga 1,313 sgft dan 13 unit ruang pejabat komersil setinggi 4 tingkat. Bangunan ini terbina dalam keluasan 2.51 ekar yang akan termasuk lot kediaman kondo, ruang pejabat komersil dan juga landskap taman di atas tanah yang berstatus ‘freehold’.
 

The Hub SS2
The Hub SS2
The Hub SS2
The Hub SS2
 

MrJocko berpeluang melawat ruang pameran hartanah ini yang bertempat di Jalan Harapan, SS2 Petaling Jaya, bersebelahan dengan Seksyen 17 dan SS2 Mall. Lokasi hartanah di SS2 ini berada betul-betul di tengah bandar Petaling Jaya dan punyai potensi yang sangat bagus untuk anda sebagai pembeli. Dengan harga yang ditawarkan serendah RM518,322.48 anda mungkin tidak percaya ia satu harga yang cukup berbaloi untuk satu hartanah yang murah berada di tengah-tengah bandaraya.

Anda akan mendapat unit The Hub SS2 yang ‘partly furnished’. Kabinet dapur, peti ais, perabut asas, kemasan dinding, tangga yang cantik serta rekaan siling yang memang moden dan urban.

Samada anda membeli unit Studio atau unit Duplex, anda akan tetap berpuas hati kerana setiap unit The Hub SS2 ini memang berbaloi bagi setiap unit. Untuk pelaburan, anda mungkin berpeluang untuk dapatkan kadar sewa bermula dari RM2,000 bagi unit Studio dan pastinya lebih untuk unit yang lebih besar.
 

The Hub SS2
The Hub SS2
 

Ada banyak sebab kenapa anda sepatutnya memilih The Hub SS2 untuk hartanah baru anda.

Sebab Pertama : Syarikat Yang Kukuh

Selangor Dredging Berhad ( SDB), iaitu pemaju hartanah The Hub SS2, telah membuktikan keberanian mereka dengan projek sebelumnya iaitu Ameera (Condominium) dan Fives Stone (Condominium). Nilai hartanah ini meningkat sebanyak 41% Secara purata apabila projek tersebut siap. SS2 adalah satu kawasan yang sangat matang dan hampir tidak ada projek hartanah baru yang memiliki status ‘pegangan bebas’ seperti The Hub SS2 ( The Hub SS2 mungkin akan menjadi projek milik bebas terakhir di SS2 ). Jadi ia adalah satu pilihan yang baik untuk melabur dalam The Hub.

Sebab Kedua : Pembinaan Jalan Harapan

Hartanah SS2 ini terletak di sebelah Jalan Harapan, yang tidak lama lagi akan menjadi salah satu daripada jalan-jalan utama di SS2 , dan ia akan menghubungkan Rothman Roundabout (Sin Chew Jit Poh ) kepada Jalan Damansara (punyai jaringan yang sama ke Tropicana City Mall).

Jalan Harapan akan diperluaskan untuk menjadi jalan utama 6 lorong dan jalan dijngka siap pada bulan Julai 2014. Hartanah The Hub SS2 mesti akan naik apabila kemudahan jalanraya ini siap kelak.

Sebab Ketiga : KIDEX Highway

Satu lebuhraya baru, Kidex akan dibina berdekatan dekat dengan The Hub SS2 ini , yang mana ia akan menghubungkan Puchong Kinrara ke Damansara . Lebuhraya KIDEX akan siap kira-kira 4 tahun dari sekarang dan ia membantu The Hub SS2 lebih bernilai.

Sumber : Laman Web Info Pasal Rumah – Property Channel

Projek MRT dijangka siap sekitar 2017, dengan stesen yang terdekat menjadi hanya 2.7km dari The Hub . Pengurusan Hub ini menyediakan perkhidmatan bas ulang-alik bagi pemilik untuk perjalanan ke stesen setiap hari. Ini akan memberikan gaya hidup yang lebih baik dan mengelakkan kesesakan lalu lintas di The Hub SS2.

Sekiranya anda berminat, apa lagi, segera aturkan temujanji anda dengan Pengurus Jualan En Winson di talian +6019-2119111 ataupun layari di laman web http://bit.ly/thehubpj untuk maklumat lanjut.

Untuk BUMIPUTERA, anda layak untuk dapat REBAT 7%


On ya!!! Anda boleh sertai ‘Peraduan Instagram The Hub SS2’ mulai hari ini 6 Mac 2014 dan berpeluang menangi sebuah iPad Mini 16GB. Maklumat lanjut, sila ikuti terma dan syarat di bawah :

Instagram brief:

1) Malaysians are known to have good savings in their bank accounts for investments and financial crisis. Our domestic spending is strong, backed by strong Malaysian savings.

2) Submit a picture of your home / property investment and tag @TheHubSS2 and hashtag #TheHubSS2 #pj #property along with the caption of “What do you love about your home/property?”
Contest period : 6th March 2014 – 31st March 2014

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.