Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Petua Tips Mudah Hilangkan Gatal Gigitan Nyamuk

Ini perkongsian Petua Dan Tips Mudah Hilangkan Gatal Gigitan Nyamuk. Petua ini dikongsi oleh orang-orang lama yang mungkin kebetulan menemui rahsia cara hilangkan gatal gigitan nyamuk ini secara tidak sengaja.

Kalau anda mencari cara atau tips untuk hilangkan gatal gigitan nyamuk, anda mungkin nak cuba petua yang telah dikongsi ini. Petua ini InsyaAllah dapat hentikan kesan gigitan nyamuk dan juga sekaligus menghilangkan rasa gatal-gatal akibat gigitan nyamuk tersebut.

Baca : Petua Mudah Bersalin Doktor Pakar

Example

 


Petua Tips Mudah Hilangkan Gatal Gigitan Nyamuk

Hilangkan Gatal Gigitan Nyamuk

 

Cara untuk hentikan atau sembuhkan gatal gigitan nyamuk tersebut, dapatkan air panas dan rendam sudu (besi atau tembaga) ke dalam air panas tersebut. Bila sudu tersebut sudah suam, ambil dan lekatkan sudu tersebut di tempat terkena gigitan nyamuk.

InsyaAllah, tak lama selepas tu rsa gatal akan hilang serta merta. Tak perlu sapu ubat gatal dah.

Kalau setakat gatal gigitan nyamuk sahaja mungkin tidak jadi masalah besar. Cuma yang kita risau takut ada pulak kesan dari nyamuk aedes yang boleh sebabkan penyakit Denggi atau Denggi Berdarah. Jadi, sentiasa berhat-hati dengan sebarang gigitan nyamuk.

InsyaAllah, rasa gatal dan bengkak akibat gigitan nyamuk akan hilang dengan cepat. Cuba dulu petua mudah ini dan alami sendiri. Senang saja nak cari sudu jika ada dirumahkan? Selamat mencuba.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.