Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Tips Simpan Duit Bila Waktu Susah Dan Terdesak Mana Nak Cari Duit

MrJocko yakin, sepanjang hidup kita sebagai seorang dewasa mesti ada satu masa kita memerlukan sejumlah wang atau budget yang kita perlukan untuk membeli sesuatu atau menyelesaikan pembayaran dengan segera. Tips Simpan Duit Bila Waktu Susah Dan Terdesak Mana Nak Cari Duit?

Anda mungkin boleh mintak pinjam dari keluarga, kawan-kawan atau mungkin pohon pinjaman bank, tetapi biasanya ia juga akan ada masalah sampingan lain. Lagipun ia akan memakan masa proses yang agak lama untuk buat pinjaman bank atau institusi kewangan yang lain.

Tips Simpan Duit

Tips Simpan Duit Bila Waktu Susah

Kalau nak pinjam duit dari keluarga, mungkin keluarga pun tak cukup wang untuk diberi pinjam, kawan pun mungkin tak punya wang untuk diberi dan pihak bank mungkin tidak meluluskan permohonan pinjaman anda.  

Sebab itu antara cara mudah untuk hadapi saat terdesak seperti ni ialah dengan menabung seawal yang mungkin. Jangan amalkkn simpan duit lebihan tetapi amalkan simpan duit secara konsisten. Simpan la sedikit pun tak apa, janji ada simpanan. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

InsyaAllah dengan menyimpan duit anda tak akan kaya tetapi anda boleh gunakan duit tersebut diwaktu kesusahan tanpa menyusahkan sesiapa. Ia lebih mudah dan lebih praktikal

Simpan duit untuk masa hadapan, anda tak akan menyesal jika anda selalu menabung dan melabur dalam pelaburan yang sah.

Kata orang menabung umpama menanam benih pokok untuk berbuah. http://www.mrjocko.com/2012/09/menabung-seumpama-menanam-beni.html

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.