Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Trend Terbaru Di Jepun Musim Panas Tokyo Night Time Pool Hotel New Otani

Ada trend terbaru di Jepun yang kini menjadi pilihan ramai. Musim panas kali ini mungkin menjadi satu kelainan bila mereka mencuba satu aktiviti baru. Ia adalah Trend Terbaru Di Jepun Musim Panas yang diberi nama Tokyo Night Time Pool Hotel New Otani.

Dikelilingi oleh Japanese Garden, kolam renang di Hotel New Otani Tokyo adalah seumpama sebuah kota oasis di tengah-tengah bandaraya. Dikenali sebagai “Garden Pool” pada waktu siang, kolam renang hotel luaran yang terbesar di tengah Tokyo lengkap dengan restoran yang menghadap ke kolam renang. Kolam renang mewah yang termasuk dengan kolam renang peribadi dengan pengalaman menikmati minuman sambil berenang di kolam renang yang luas ini.

Tokyo Night Time Pool Hotel New Otani

Tokyo Night Time Pool Hotel New Otani

 

Sedikit info tentang Hotel New Otani Tokyo korang boleh baca di sini http://www.newotani.co.jp/en/tokyo/summer/

Sebelah siang ia seakan kolam renang biasa. Tetapi, pada waktu malam, ia berubah menjadi “The ‘O’ Lounge” dan menjadi salah satu tempat paling trendi di Tokyo setakat ini untuk musim panas dengan lampu hiasan dan muzik oleh DJ tempatan.

Ia menjadikan lokasi ini sebagai “Hotspot” untuk tetamu hotel, pengunjung, pelbagai jenama mewah serta pelawat yang ingin merasai kelainan di Tokyo. Kolam Renang di The New Otani Tokyo kini dianggap sebagai pemula trend kolam malam Night Time Pool di Jepun.

Tokyo Night Time Pool Hotel New Otani

Tokyo Night Time Pool Hotel New Otani
Tokyo Night Time Pool Hotel New Otani

Tokyo Night Time Pool Hotel New Otani

 

Dengan konsep ‘Urban Resort Summer 2017’, Hotel New Otani Tokyo menawarkan rancangan penginapan musim panas yang eksklusif termasuk akses VIP ke kolam yang terkenal ini.

Hotel New Otani Tokyo telah ditubuhkan pada tahun 1964 dengan rancangan untuk mewujudkan hotel terbaik di Orient menjelang Sukan Olimpik Tokyo 1964. Ia terletak berhampiran Imperial Palace, Tokyo.

Hotel ini kini menawarkan sebanyak 1,479 bilik untuk menempatkan hampir 3,000 tetamu pada satu masa dengan kemudahan kelas terbaik. Diilhamkan oleh idea untuk memelihara landskap dan dinding batu zaman Edo (zaman Jepun purba), hiasan dan pengaruh tradisional Jepun boleh didapati di seluruh premis yang termasuk Taman Jepun, Taman Mawar, gereja perkahwinan, air terjun, dan Restoran makan yang baik seperti pemandangan 360 darjah berputar di VIEW & DINING THE Sky di tingkat 17. Di restoran ini, tetamu boleh mengambil pemandangan panorama Tokyo serta Gunung Fuji.

Ada peluang, apa kata cuba untuk menginap di sini dan alami pengalaman Musim Panas dan juga Tokyo Night Time Pool yang kini menjadi Trend Terbaru di Jepun.

Ada lagi entry lain berkenaan Tokyo, boleh baca di entry ini http://www.mrjocko.com/tag/tokyo

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.