Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Tourism Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol Dengan ‘Comes Discover More’

Tourism Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol dengan ‘Comes Discover More’ . Malaysia Truly Asia, jenama yang menjanjikan pelancong global pengalaman Malaysia yang sahih, telah juga dipaparkan pada edisi ke-36 FITUR Madrid, sebuah rancangan perjalanan antarabangsa menyasarkan pembeli perdagangan global untuk pasaran di Sepanyol dan Amerika Latin, yang diadakan di Feria de Madrid dari 20 hingga 24 Januari. Sempena ini, Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol untuk ‘Come Discover More’
 
Delegasi Malaysia itu Yang Berhormat Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Dato ‘Seri Mohamed Nazri Aziz diiringi oleh Timbalan Ketua Setiausaha Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Dato’ Rashidi Hasbullah, Timbalan Pengerusi Lembaga Penggalakan Pelancongan Malaysia Dato ‘Zainol Abidin Omar , serta enam pegawai kanan dari Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan dan Pelancongan Malaysia. Turut hadir ialah Tuan Yang Terutama Mr Kennedy Jawan, Duta Besar Malaysia ke Sepanyol.
 

Tourism Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol

Tourism Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol Tourism Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol

“Ini merupakan penyertaan ke-14 kami di Fitur dalam usaha untuk meningkatkan lagi keluar riadah dan perniagaan pelancongan Sepanyol ke Malaysia. Dengan sokongan daripada syarikat penerbangan utama, pengusaha pelancongan dan rangkaian pengedaran dan pemain MICE di Sepanyol, ketibaan pelancong dari Sepanyol telah menunjukkan hasil yang positif, ” kata Dato ‘Seri Mohamed Nazri.
 
Pada majlis itu, Dato ‘Seri Mohamed Nazri menghadiri perasmian edisi ke-36 FITUR oleh Ratu Letizia of Spain dan ke-12 Majlis UNWTO (Pertubuhan Pelancongan Dunia Bangsa-Bangsa Bersatu).

Menteri Pelancongan juga telah bertemu dengan ejen pelancongan di Sepanyol serta wakil-wakil syarikat penerbangan dari Emirates, Qatar dan Etihad dalam usaha beliau menaikkan nama Malaysia. Tourism Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol dengan kempen Come Discover More sebagai langkah memperkenalkan lagi jenama Malaysia di mata dunia.
 
Di Madrid, Menteri Pelancongan telah ditemuramah oleh pelbagai media Sepanyol termasuk Fitur Daily Trade, majalah MICE Meet-In, EFE agensi berita dan Conde Nast Traveller. Wawancara memberi peluang untuk menyerlahkan apa produk terbaik pelancongan daripada Malaysia semasa FITUR.
 
Semasa Fitur, Dato ‘Seri Mohamed Nazri mengucapkan tahniah kepada pemenang Cari More Kuiz, Cik Sonia Igualador daripada Destino Asia yang memenangi tiket penerbangan ekonomi pergi balik ke Malaysia untuk 2 orang pada Qatar Airways termasuk satu pulangan ke lapangan terbang, penginapan 3 malam Datang di sebuah hotel 5 bintang di Kuala Lumpur dan penginapan 3 malam di sebuah hotel di Kuching / Batang Ai, Sarawak ditaja oleh Tourism Malaysia.

“Adalah menjadi harapan saya bahawa kempen jenama global terkini Tourism Malaysia, ‘Come Discover More’ akan membantu meningkatkan kesedaran mengenai destinasi kalangan perdagangan Sepanyol, korporat dan pengguna,” kata Dato ‘Seri Mohamed Nazri dalam usaha Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol.
 
Selain daripada tindakan pemasaran dan PR tradisional, kehadiran Malaysia dalam pasaran Sepanyol telah secara besar-besaran dipertingkatkan melalui perkongsian pemasaran jenama strategik dengan rakan sukan yang terkenal di dunia di Sepanyol seperti perdana Sevilla FC dan penjenamaan bersama tindakan dengan Red Bull KTM Ajo pasukan untuk Moto Grand Prix Aragon dan Valencia. Inisiatif pemasaran dijana pendedahan besar bagi Malaysia di kalangan pengguna Bahasa Sepanyol, mencapai berjuta-juta penonton melalui acara sukan, liputan media yang meluas melalui media cetak, web, radio, televisyen dan penglibatan media sosial.
 
Pasaran Sepanyol telah mencatatkan pertumbuhan luar biasa sekitar 35.3% pada tahun 2014. Sehingga September 2015, sejumlah 27.791 pelancong Sepanyol melawat Malaysia, peningkatan sebanyak 3.9% berbanding dengan 26.735 pelancong pada 2014.

Peluang untuk travel agent di Malaysia juga, sertai kempen Malaysia Tarik Pelancong Sepanyol dengan ‘Come Discover More’

Sumber : Tourism Malaysia Spain Promotion

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.