Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Transformers vs Anak2 Beruk

Tiket adik aku dah beli hari Khamis.
So, oleh kerana tiket dah di sponsor, aku dan wife ikut ajer pegi tgk kat Cineleisure Cineplex. Ngam2 adik aku beli kul 9.15pm senang nak gerak lepas keja. So, terpaksa la adik aku jaga my kids pasal aku n wife nak beronggeng dating tgk wayang.
Dr ofis aku tunggu wife aku balik keja kul 6.00pm. Dlm kul 7.45pm baru la wife aku sampai, dan aku gerak terus ke the Curve. Ambik Penchala Link so tak der la jammed sgt. Dlm kul 8.00pm dah sampai the Curve. Pasal show nak start dlm masa sejam lagi, aku n wife makan dulu la. Singgah kat Thai Express sebaris dgn area Flea Market kat the Curve.
Aku order Tomyam Seafood dan wife aku ordered Nasi Goreng Kalloy ke aper nama dia. Dua2 sedap, tetapi harga amat la berganda-ganda. Jus Mango dia pun sedap.
Dah kenyang smua, trus ke pawagam, tak der beli popcorn dan psl kami berdua dah FULL. Masuk dan trus lepak kat seat kami.
Citer pun dah start la. Bermula dgn iklan iklan di awal citer, aku dah dgr dah kat blakang, ader sekelompok dalam 8 “monkeys” aka beruk yg dah start gelak2 dgn kuat. 7 laki dan sorang jer awek. Wah,,, gelihati betul. Iklan yg slalu kluar dan kita tgk kat pawagam pun diorang gelak cam baru tgk. Ke memang baru tengok??? Aku ok lagi. Yo la, diorang happy.
Dr nak start lagi masing2 kat blakang duk sok-sek ckp Megatron asal sini la. Optimus mati la. Bumble Bee lawak la. Sam dan Makeala cam ni la. Awek robot la… Weiii,,, ko ingat korang jer ke tau citer tu??? Cam orang ulu lak baru tgk wayang.
Masuk 1/4 citer, tiba2 aku rasa seat aku kena hentak2. 2 – 3 kali. Wife aku start tgk blkang dan ckp “diam skit bleh tak?” Aku tak endah jer, pasal aku tau wife aku kalau tgk wayang dia tak suka org bising n duk hentak seat dia. Aku pun tak suka, korang pun sure tak suka kan? Aku still ok.
Masuk separuh citer pompuan yg kat blakang tu buat lagi. Aper lagi, bini aku ketuk seat dia 2 – 3 kali ckp “Bleh duk diam tak?” Aku pun aper lagi. “korang ni dr kampung mana ni, tak penah tgk wayang ker? *^*%^&$ ” dan sib baik diorang trus diam sampai abis citer.
Aku ckp nasib baik kenapa, yer la, diorang berlapan. Aku berdua jer, kalau di “GANGBUS” nyer aku kat situ camana??? Hehehe,,, Sib baik aku tak kluar bahasa KELATE time tu…
Sib baik overall citer Transformers tu sangat2 la best. Kalau tak, memang spoil.


Abis citer dlm kul 11.45pm aku trus gerak ke McD. Cari Happy Meal utk my Kids, walaupun aku tau diorang sure dah tido. Tp nak kena beli gak upah, pasal nanti esok pagi bleh pujuk diorang plak.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.