Siapa Travel Blogger Malaysia yang terkenal? Siapa? Siapa MrJocko? Am I Malaysia Famous Travel Blogger? Tidak, masih ada ramai lagi Penulis Blog yang lebih baik di Malaysia. Mungkin ramai yang belum kenal. Apa kata baca sikit tentang MrJocko. Mana tahu selepas ini akan timbul rasa ingin ‘follow’ blog MrJocko, sebagai salah seorang Penulis Blog Travel di Malaysia.

MrJocko adalah penulis blog kembara (Travel Blog) berpusat di Kuala Lumpur Malaysia. Dari mula menulis, bermula dengan sekadar suka-suka dan lebih kepada cerita personal dan family sejak tahun 2006, kini MrJocko masih lagi dalam perjalanan untuk bercita-cita menjadi Blogger Terkenal Malaysia dan fokus dalam niche ‘kembara dan pelancongan’ sebagai Travel Blogger Malaysia.

 


travel blogger malaysia

travel blogger malaysia
 

As Seen On News MrJocko memaparkan beberapa highlight dari media dan suratkhabar Malaysia serta antarabangsa tentang MrJocko sebagai Travel Influencer Malaysia. Of course, cita-cita nak jadi travel blogger Malaysia terkenal, tetapi MrJocko sedar, ia bukan sesuatu yang mudah.

Travel Blogger Malaysia Kaki Makan dan Wanderlust

Harian Metro – 28 Mac 2012

travel blogger malaysia

 

Perjalanan untuk menjadi travel blogger Malaysia yang terbaik masih lagi panjang dan penuh dengan cabaran. Ramai travel blogger di Malaysia yang hebat dan cita-cita ni bukan mudah. Tetapi dengan minat, kesungguhan, konsisten dan juga penulisan yang berterusan InsyaAllah satu hari nanti mana tahu akan dimakbulkan Tuhan…
 

Travel Blogger Malaysia Famous Influencer

Harian Metro – 14 Ogos 2013

travel blogger malaysia

Majalah LIBUR Edisi Januari 2014

travel blogger malaysia

Metro Ahad 21 Disember 2014

travel blogger malaysia

Harian Metro – 17 April 2015 

travel blogger malaysia

Sebagai Travel Blogger Malaysia, ada beberapa lagi features yang pernah MrJocko ‘keluar’ dalam surat khabar, majalah Libur dan beberapa majalah lain, tidak dapat dikongsi di sini. Cukup lah sekadar anda mengenali serba sedikit dahulu mengenai MrJocko dan jangan lupa terus membaca blog MrJocko 🙂

Of course, impian MrJocko adalah untuk menjadi seorang blogger yang memberi manafaat kepada semua pembaca khususnya dalam niche kembara. Di harapkan informasi tentang tempat menarik di seluruh negara, pakej pelancongan, hotel review serta food review dilokasi kembara MrJocko akan memberikan panduan kepada semua untuk memudahkan anda membuat perancangan dalam itinerary kembara anda pada masa yang akan datang.

ACE Melbourne Contest September – October 2015

Ace Melbourne Now Website

travel blogger malaysia

 

Travel Blogger

InsyaAllah, kalau diberi peluang, MrJocko akan kembara dan terus kembara supaya dapat menjadi seorang Malaysia Travel Blogger Terbaik dalam memberikan input kembara kepada semua.

Pengalaman terbaik MrJocko sebagai penulis blog travel di Malaysia ialah bila dapat berkerjasama dengan banyak badan yang berkaitan dengan pelancongan termasuk Tourism Malaysia, Tourism Authority of Thailand, Tourism Indonesia, Philippines Tourism, Taiwan Bureau of Tourism, Korea Tourism Organization, Japan National Tourism Organization, Dubai Tourism, Victoria Tourism dan banyak lagi.

Lebih menarik bila dapat berkerjasama dengan banyak syarikat penerbangan tempatan dan juga antarabangsa untuk mempromosikan destinasi pelancongan termasuk dari AirAsia, AirAsiaX, Emirates, Malindo, Firefly, TigerAir, Scoot Airline, Bangkoks Airways, Thai Airways dan beberapa lagi syarikat penerbangan antarabangsa. 

Memandangkan dunia ini masih luas, banyak lagi destinasi yang masih belum MrJocko belum terokai. Destinasi pelancongan seluruh dunia semakin mengembang dan perlukan promosi yang berterusan. Sebab itu, sebagai penulis blog kembara (travel blogger) MrJocko yakin akan sentiasa ada peluang untuk berkerjasama dengan banyak lagi syarikat berkaitan dalam mempromosikan destinasi terbaik seluruh dunia, pakej pelancongan, penerbangan terbaik, inapan hotel dan pengalaman menu makanan terbaik dunia.

Setiap daerah punyai budaya dan kepercayaan yang berbeza, apatah lagi setiap negeri, setiap negara dan setiap benua punyai ciri dan keunikkannya yang tersendiri, yang masih belum ramai terokai dan hayati.

Impian MrJocko, supaya dapat menjadi penulis blog kembara dari Malaysia yang menjadi antara yang pertama terokai keunikkan lokasi destinasi percutian seluruh dunia agar dapat dikongsi dengan mereka yang tidak berkesempatan untuk merasai pengalaman melancong ke luar negara.

Kepada rakan dan pembaca yang menyokong MrJocko selama ini, diucapkan ribuan terima kasih dan Selamat Membaca Travel Blogger Melayu MrJocko.

Travel Review

Hotel Review

Food Review
Gadget Review

Product Review