Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

trip ke KOREA, bermulanya

Kalau ikut schedule, flight aku kul 2.00pm.

dah international punya flight, kena check-in 2jam awal. So, dalam kul 10.00am aku dah siap dan ready nak ke KL Sentral. Dari umah, kena ambik teksi jer, kalau nak drive takder orang nak hantar. Nak naik train, beg plak susah nak bawak.

Sib baik jalan dah clear, tak sampai 10 mins dah sampai KL Sentral. Lepas beli bfast, trus naik SkyBus menuju ke LCCT. Bfast dalam bas, pastu tido kejap sementara sampai.

Sejam lepas tu dah sampai LCCT. Trus gegas ke balai berlepas, trus check-in. Sib baik awal dan dapat seat best. Baik budak yg jaga kaunter tu, pasal offer kami tempat yang best sikit. Thank you dik.

Ngam2 kul 2.00pm, kami dah ready utk berlepas. Masing2 menuju ke kapal. Besar dari AirAsia yg biasa2. Dari jauh dah nampak logo AirAsiaX. Barisan 3 row yg membezakan size Airbus ni nampak selesa sikit, tp sebenarnya rasa cam sama jer.

Masa atas flight, aku dah order siap2 makan. Maklumla 6 jam flight ke Korea, lama tu. Menu mula2 aku order BBQ Chicken Korea dan utk wife aku, aku order Nasi Ayam. BBQ Chicken tu sedap sungguh. Memang sedap tak hingat.

Yang ni plak, aku punya slps 4 jam dlm flight. Lapar plak, terpaksa la aku order satu lagi. Hihihi…

Dah dekat nak sampai, aku mula rasa sejuk. Nak taknak kena la pakai baju sejuk. Pasal masa tu pilot ckp suhu kat Incheon sekitar 2 darjah celcius…

Excited, suka, happy, tak sabar dan berdegup-degap,,, tunggu nak jejak kaki ke negara Korea…

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.