Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Trip To Phuket Cari Pakej Muslim Teaser Day 1

Last day untuk trip MrJocko kali ini, kami singgah di Phuket. Ini ialah Trip To Phuket Cari Pakej Muslim Teaser Day 1 yang mana merupakan hari terakhir kami di sini sebelum berangkat kembali ke Kuala Lumpur. Phuket memang destinasi terkenal di Thailand terutama Patong Beach, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach dan banyak lagi pantai menarik di Phuket.

Ramai yang anggap, kalau ke Phuket, tarikan utama ialah pub dan disko. Pelancongan Seks juga memang terkenal di sini. Tetapi kalau anda lihat dari satu lagi sudut, di Phuket, terutama di kawasan Kamala Beach, masih ramai masyarakat Muslim dan mereka mempunyai pantai yang cantik untuk anda teroka.

Baca : Hotel Phuket Millennium Patong Beach

Trip To Phuket Cari Pakej Muslim

Trip to Phuket

 

Phuket sebenarnya tidak perlu lagi diperkenalkan kepada dunia. Ia sudah terkenal sejak ratusan tahun dulu dan ia semakin menjadi tumpuan pelancong dunia, lebih-lebih lagi pelancong Eropah.

Di sebalik keindahan pantai, aktiviti pantai, pulau-pulau sekitar dan juga keenakkan makanan laut cara Thailand, di sini kini tersimpan sejarah kisah tragedi Tsunami yang mungkin boleh anda terokai dan ambil pengajaran.

 

Trip to Phuket Trip to Phuket Trip to Phuket Trip to Phuket Trip to Phuket Trip to Phuket

 

Walaupun begitu, Patong Beach di Phuket masih lagi menjadi pilihan ramai pelancong kalau ke Phuket. Samada untuk mandi, bermain air, berjemur, semestinya Patong Beach masih lagi punyai ramai tarikan, samada siang ataupun waktu malam.

Jangan risau pasal harga, banyak pakej murah untuk travel ke Phuket. Di Phuket juga ada banyak pilihan menu makanan halal serta hotel bajet untuk anda pilih. Nak tahu bagaimana travel murah ke Phuket, nanti baca di Blog MrJocko.

Nak tahu, kat Phuket ada Pulau James Bond

Pengalaman Menaiki Bot Ke James Bond Island Phuket

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.