Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Trip Taiwan – Mudah Dan Murah Guna DiGi Roaming

Kalau anda jenis yang suka travel dan jalan-jalan ke luar negara macam MrJocko, mesti benda utama yang anda fikir semasa travel ialah untuk dapatkan Pakej Data Call dan Internet yang mudah dan murah sepanjang anda berada di luar negara. Jangan risau kerana masalah anda akan selesai dengan mudah kalau anda memilih DiGi Roaming.
DiGi Telecommunication sedang membuat promosi untuk pakej DiGi Roaming ke lebih 41 buah negara seluruh dunia. Anda boleh gunakan pakej DiGi Roaming tersebut menggunakan Smartphone, Tablet atau Laptop anda sepanjan anda berada di luar negara.
Dengan promosi DiGi Roaming ini, anda tak perlu risau dengan charge yang melampau. Nikmati penggunaan internet tanpa had dengan pakej promosi DiGi Roaming ini dengan serendah RM32/per day.
Butir-butir promosi DiGi Roaming ini termasuk:
– Data usage of 3MB and above will be charged at a flat rate (daily max cap) of RM32/RM36/RM56 per day.
– Data usage less than 3MB will be charged at:
RM10.66/MB with 10kb charging block for RM32/day
RM12/MB with 10kb charging block for RM36/day
RM18.66/MB with 10kb charging block for RM56/day
Dengan bahasa mudah, kalau anda guna roaming DiGi di luar negara, anda boleh upload sehingga 15 keping gambar yg bersaiz 60KB dengan menggunakan 1MB. Selebihnya anda cuma bayar apa yang anda guna sahaja. Dengan nilai promosi pakej DiGi Roaming ini, anda tak akan bayar bill yang mengarut-ngarut.
Bila anda melancong ke luar negara, semestinya anda nak kongsi status anda di Facebook, dan berkongsi gambar di Twitter dan Instagram. Snap picture, anda boleh terus upload dan kongsikannya di Facebook, Twitter atau Instagram.
Macam yang MrJocko guna DiGi Roaming sewaktu bercuti ke Taipei, Taiwan. Tak perlu susah susah nak cari Wifi Percuma di sana, hanya snap guna smartphone dan terus boleh kongsi dengan rakan-rakan di Facebook, Twitter dan Instagram.
Untuk promosi pakej Data Roaming ke Taiwan, untuk pengguna postpaid macam MrJocko, cuma bayar RM36 sahaja untuk sehari dengan penggunaan data yang Unlimited, Tanpa Had. Untuk Voice Call cuma RM2.50 setiap minit dan RM0.99 bagi setiap SMS. Nak mudah lagi, guna la Whatsapp kerana ia PERCUMA dan Tanpa Had.

Sebab itu MrJocko kata ia Mudah dan Murah bila guna DiGi Roaming. Lagipun dan 2 tahun MrJocko guna khidmat DiGi dan setakat ini, ia masih terbaik. Banyak info lain yang ada di DiGi anda boleh lihat entry MrJocko yang lepas-lepas.

p/s: kalau ada masalah dengan DiGi, mudah jer, anda boleh dapatkan khidmat D’Chat – Online Customer Service di sini – DiGi Online D’Chat – Online Customer Service

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.