• Fri. Sep 22nd, 2023

Trip To Khao Lak Cari Pakej Muslim Teaser Day 1

trip-ke-khao-lak-01

Dari Krabi, MrJocko ke Phang Nga, satu lagi daerah yang agak terkenal di Thailand. Destinasi kami, bermalam di Khao Lak, pekan yang menarik, tetapi agak kurang terkenal berbanding Krabi dan Phuket. Akan MrJocko kongsi dalam cerita Trip To Khao Lak Cari Pakej Muslim Teaser Day 1. Banyak yang menarik di Khao Lak, Thailand, mungkin anda belum tahu.

Kami bermalam di Khao Lak Bhandari Resort & Spa salah satu resort yang dulu terkenal juga akibat dari rempuhan tsunami 2004. Apa cerita misteri di resort Khao Lak ini? Tunggu cerita di blog MrJocko.

Baca : Apa Yang Menarik di Khao Lak Thailand

Trip To Khao Lak Cari Pakej Muslim

Trip To Khao Lak Cari Pakej Muslim Teaser

 

Dari Khao Lak Bhandari Resort & Spa, kami singgah di Tsunami Memorial Museum di Khao Lak. Di sini dikumpulkan pelbagai info tentang tragedi Tsunami 2004 yang berlaku di sekitar Khao Lak, Krabi dan juga Phuket. Lebih menyedihkan apabila di Khao Lak juga terkorbannya cucu King Bhumibol Adulyadej dan pegawai pengiringnya akibat Tsunami.

Nak tahu bagaimana terkorbannya cucu Bhumibol akibat Tsunami ini, tunggu di entry akan datang.

 

pakej travel ke khao lak pakej travel ke khao lak pakej travel ke khao lak pakej travel ke khao lak

 

Selain itu, banyak yang anda perlu tahu tentant pekan Khao Lak yang mungkin akan membuatkan anda akan singgah di sini, jika sudah berada di Phuket dan Krabi. Kalau nak ke sini, pakej 5 hari 4 malam memang sesuai sangat-sangat.

Nak travel bajet ke Krabi, nak travel bajet ke Phuket, jangan lupa singgah Khao Lak. Kalau pandai plan, anda mungkin dapat jimat banyak.

 

pakej travel ke khao lak pakej travel ke khao lak

 

Lepas ke Tsunami Memorial Museum, kami terus menuju ke Kamala Beach, Phuket untuk melihat sendiri perkampungan Muslim yang ada di sana. Pantai Kamala di Phuket juga tak kurang hebat dan menarik ramai pelancong antarabangsa.

Malamnya, pertama kali singgah di butik hotel yang memang sesuai jika anda mencari pakej hotel murah di Patong Beach. Kami bermalam di Aspira Prime Patong yang hanya beberapa langkah, berdekatan dengan Hard Rock Cafe Phuket dan Hooters Phuket.

Banyak ni nak cerita tentang Trip ke Phuket. InsyaAllah, tunggu entry penuh dari MrJocko dalam masa beberapa hari yer. Sebelum tu, boleh baca entry Phuket yang pernah MrJocko tulis sebelum ini.

http://www.mrjocko.com/2012/04/persembahan-di-fantasea-yang-hebat-di.html

 

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.