Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Tukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom

Pagi ni nak kena repair keta sikit. Dah lama aku nak repair sistem original ekzos kereta Kenari ni. Lam sangat, dah nak masuk 6 bulan dan tertangguh. Tengok bawah, piping tu macam dah nak reput. Tabung tengah kenari ni dah dua kali dah tukar, cepat sangat rosak. 

Nampaknya, kali ni nak kena buat major upgrade. Kena tukar sistem ekzos kereta ni kesemuanya.Plan, nak Tukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom.

 

Baca : MrJocko dan Kereta

Tukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom
Tukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom

Ekzos Muffler

Tukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom ExtractorTukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada CustomTukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom Tabung Tengah

 

Tukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom Pipe 
Tukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom Extractor Ori a.k.a lama (dah rosak)

Tukar Sistem Ekzos Original Kenari Kepada Custom Tempat diorang pasang sistem ekzos.

Pagi lagi dah ke workshop untuk tukar ekzos kereta Kenari. Bermula dengan tukar Extractor kpd 3-1 sistem. Yang lama dah karat dan macam nak reput. Pastu tukar tabung tengah supaya tak nak bunyi bising. Kemudian baru la tukar ekzos muffler. Tukar pulak dengan piping baru. Kira ok la dari piping ekzos standard. Aku puas. Budget pun tak besar, dapat la save macam biasa.

Skali masa baru tukar, masa pomen tu tekan pedal minyak. Hitam melegam kluar dr ekzos asal. Habuk segala saki baki karat yg ader smua kluar. Fuh!!! Sib baik aku tukar awal2.

p/s: Ini adalah entry MARATHON

 

 

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.