• Wed. Oct 4th, 2023

TV Baharu Samsung Saiz 98 Inci QLED 8K

TV-Baharu-Samsung-Saiz-98-Inci-QLED-8K-copy

Teruja melihat sendiri TV Baharu Samsung Saiz 98 Inci QLED 8K. Samsung Malaysia Electronics telah melancarkan 98″ QLED 8K TV, yang terbesar setakat ini untuk menambah kepada senarai terbaru TV 2019. Secara rasminya memberikan rakyat Malaysia pengalaman skrin 8K terbesar dalam kualiti gambar dan kejelasan yang tiada tandingannya.

TV QLED 8K Samsung baru dilengkapi dengan Processor Quantum Samsung, sebuah teknologi berkuasa AI dan teknologi pemprosesan bunyi semikonduktor yang membolehkan pengalaman hiburan yang dipertingkatkan.

TV Baharu Samsung Saiz 98 Inci QLED 8K

TV Baharu Samsung Saiz 98 Inci QLED 8K copy

Bayangkan anda menonton filem Avengers Endgame dengan TV QLED 8K Samsung bersaiz 98 inci. Sebijik rasa macam di Pawagam.

Diumumkan oleh Samsung sebagai industri pertama, prosesor Quantum Processor Mesin menggunakan keupayaan AI untuk mempelajari dan membandingkan berjuta-juta imej yang membantu untuk mengkalibrasi sumber resolusi rendah dan mengoptimumkannya ke dalam kandungan berkualiti 8K tanpa mengira format asal. Dengan itu, isu kandungan 8K asli yang terhad pada masa ini bukan masalah untuk TV Q9D 2019 Samsung, oleh itu mendapatkan TV Anugerah Inovasi yang berprestij di CES 2019. Ini adalah TV Samsung yang paling pintar dan paling berkuasa.

Produk-produk utama dalam 2019 QLED line-up termasuk suite 8K dan 4K TV, seperti 8K Q900R yang berukuran dari 65 inci hingga 98 inci, serta 4K Q90R, Q75R dan Q60R yang berkisar dari Saiz 49 inci hingga 82 inci. Secara keseluruhannya, 2019 QLED line-up yang diperluaskan mempunyai lebih daripada 20 model dan termasuk lebih banyak model skrin besar.

Antara Produk Samsung

TV Baharu Samsung Saiz 98 Inci QLED 8K 04
Kualiti Paparan Skrin TV Samsung QLED 8K

Dilengkapi dengan teknologi Ultra Viewing Angle yang dipertingkatkan, TV QLED 2019 Samsung akan membolehkan lampu belakang melalu panel TV lebih merata ke skrin, terima kasih kepada struktur panel yang lebih baik dan algoritma penentukuran skrin baru yang meningkatkan sudut tontonan TV. Ia memberikan kualiti gambar yang konsisten dari setiap sudut tontonan tanpa silau atau pantulan pada siang hari atau di bilik yang terang-terang.

Bersama dengan beberapa peningkatan kualiti gambar pada tahun 2019, penggunaan model Direct Full Array1 telah hampir dua kali ganda dari tahun lepas. Teknologi Array Full Direct meletakkan LED backlit di belakang panel untuk kawalan kecerahan yang tepat, yang membolehkan cahaya diselaraskan secara berasingan untuk membuat kulit hitam yang lebih dalam. Algoritma yang mengenali dan menyesuaikan warna hitam lebih tepat menganalisis ciri-ciri setiap adegan dalam masa nyata untuk pengedaran kecerahan dan nisbah hitam untuk mengawal lampu latar dan membantu 2019 TV QLED menyampaikan pembiakan warna hitam yang luar biasa.

Di samping itu, semua TV QLED Samsung 2019 akan menampilkan HDR10+, format pemprosesan gambar premium. Standard HDR10 + menjadikan adegan terang lebih cerah dan gelap menjadi pemandangan yang lebih gelap dengan mengoptimumkan kontras untuk setiap adegan, supaya pengguna dapat menikmati gambar yang kaya dengan detail. TV QLED 8K juga akan menyokong penghantaran HDMI 2.1 (8K 60P).

Baca : MrJocko dan New Products

Melalui Magic Screen, TV QLED Samsung menaikkan tetapan rumah dengan memaparkan kandungan hiasan, maklumat berguna, foto anda sendiri, dan juga dapat meniru tekstur dinding di belakangnya2. Di samping itu, pelbagai tema yang lebih luas kini boleh didapati, yang membolehkan pengguna untuk terus menyesuaikan Skrin Magic untuk melengkapkan hiasan rumah mereka. Pelanggan juga boleh menyegerakkan skrin sekeliling mereka dengan muzik apabila TV tidak digunakan secara aktif.

TV Baharu Samsung Saiz 98 Inci QLED 8K 04
TV QLED 8K Terbaik Samsung

TV QLED Samsung datang dengan sensor kawalan cahaya automatik juga, membolehkan ia menyesuaikan tahap kecerahannya untuk memberi pengguna pengalaman tontonan yang optimum, tanpa mengira sama ada anda menonton TV pada waktu malam atau pada cahaya matahari pagi yang terang.

Untuk meraikan ketibaan 2019 QLED TV, Samsung akan mengadakan roadshow di Center Court, Mid Valley dengan promosi terhad dan masa yang menarik, bermula dari 8 hingga 12 Mei 2019.

Harga TV QLED 8K Samsung adalah seperti berikut :

senarai harga TV QLED 8K Samsung

TV QLED 8K Samsung untuk tahun 2019 terkini boleh dibeli di semua kedai jenama Samsung tempatan dan pengedar sah di seluruh negara. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai barisan TV QLED 8K Samsung 2019, sila lawati:

https://www.samsung.com/my/tvs/qled-tv/highlights/

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

One thought on “TV Baharu Samsung Saiz 98 Inci QLED 8K”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.