Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sedikit Ulasan Filem Ultraman The Movie 2016 Trailer

Pengalaman MrJocko meneroka negara Jepun dari lokasi Tokyo, Osaka hingga ke Fukuoka, adalah satu impian yang menjadi kenyataan. Salah satu tarikan utama MrJocko ke Jepun adalah untuk menjejaki watak kartun Ultraman yang sememangnya sinonim dengan orang Jepun. Ini sedikit Ulasan Filem Ultraman The Movie 2016 Trailer.

Kini, filem Ultraman sudah siap penggambaran dan akan ditayangkan di pawagam dijadualkan sekitar tarikh 7.7.2016, tahun depan. Ini yang info MrJocko baca dari internet beberapa hari lepas. 

Baca : Perkongsian Tentang Toys di Blog MrJocko

Filem Ultraman 2015

Sebahagian sedutan Ultraman The Movie 2016 Trailer

Sebagai peminat watak SuperHeroes ini, sudah tentu MrJocko tidak akan melepaskan tayangan filem ini, yang sememangnya ditunggu-tunggu oleh semua peminat Ultraman seluruh dunia. Lagi menarik, jika ada watak Ulraman yang asli, Ultraman King, Ultra Seven dan juga keluarga Ultraman yang lain, pasti hebat melihat mereka bergabung melawan raksaksa :).

Rasanya, sudah lama yang menunggu filem superhero seperti ini. Tambah lagi, tak banyak rasanya filem super hero dari Jepun yang difilemkan. Kalau la filem seperti Doraemon, Gaban, Power Rangers dan lain lain lagi difilemkan seperti ini, mesti ramai yang akan menunggu kan?

Saksikan sedutan filem Ultraman The Movie 2016 Trailer dan tunggu kemunculannya di pawagam anda. MrJocko tak sabar nak layan Ultraman. Nampaknya, kalau boleh lepas ni nak singgah ke Jepun sambil layan movie Ultraman 2016

Ultraman The Movie di Youtube

Sejarah Cerita Superhero Ultraman

ltraman (ウルトラマン ,Urutoraman) adalah serial tokusatsu produksi Tsuburaya Productions yang menampilkan tokoh pahlawan super bernama Ultraman. Serial ini merupakan serial kedua dalam Serial Ultra setelah serial tokusatsu Ultra Q, namun menjadi serial pertama yang menampilkan Ultraman.

Seluruhnya terdiri dari 39 episode, serial ini pertama kali ditayangkan di jaringan televisi TBS, Jepang dari 17 Juli 1966 hingga 9 April 1967. Ultraman diciptakan oleh Eiji Tsuburaya dari Tsuburaya Productions, seorang pelopor efek khusus.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.