Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K Terbaik

Ramai peminat gadget jenama Sony Malaysia mula memperkatakan tentang smartphone terbaru dari Sony Mobile. Inilah yang diberi nama Sony Xperia XZ Premium. Sama-sama lihat apa yang MrJocko buat minggu lepas. Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K Terbaik.

Dari kotak sahaja dah nampak kualiti. Bila melihat sendiri peranti, ia memang mengancam dan menarik. Nampak smartphone yang premium.

 

Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K

 

Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K Terbaik

 

Walaupun dari segi harga, ramai yang memberi komen agak mahal berbanding peranti yang setara dengannya, tetapi ia mungkin komen yang agak bias. Ini kerana, kalau korang dah cuba kualiti gambar dan Video 4K Slow Motion, semua akan rasa takjub.

Sony Xperia XZ Premium dijangka akan menjadi peranti yang bukan sahaja terbaik untuk keluarga Sony Mobile, tetapi juga kukuh berbanding smartphone lain. Sebagai contoh, lihat apa yang dikongsi oleh YouTuber JerryRigEverything ini, bagaimana dia cuba merosakkan smartphone Sony Xperia XZ Premium https://www.youtube.com/watch?v=OkJQguSNekk. Sebab itu, dengan video ini dapat membuktikan kuasa Xperia XZ Premium.

Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K Terbaik

 

XZ Premium sendiri adalah peranti yang dilindungi dengan baik. Bagaimana tidak, depan dan belakang semuanya dilindungi oleh Gorilla Glass 5, termasuk kamera. Ini menjadikan XZ Premium pada tahan calar kertas.

Di bahagian atas, bawah, dan juga sisi, membawa bahan logam. Sudah tentu calar akan mudah berlaku pada bila-bila masa. Di satu sisi terdapat juga satu bahagian yang diperbuat daripada plastik premium, bahagian ini juga mudah tercalar.

Tetapi dari hasil yang dapat kita lihat dalam video, XZ Premium sangat baik dan kita dapat menyimpulkan bahawa pelbagai senario biasa yang boleh menggaru seperti kunci tercalar dan duit syiling dalam saku, jaminan tidak akan menggarinya.

Apabila dibengkokkan, Xperia XZ Premium juga agak sukar. Walaupun peranti telah bengkok, peranti boleh kembali ke bentuk aslinya tanpa sebarang kerosakan yang dapat dilihat. YouTuber sendiri menyebut bahawa XZ Premium adalah telefon pintar Sony terbaik yang pernah dihasilkan.

 

Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K
Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K

Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K Terbaik Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K Terbaik Unboxing Sony Xperia XZ Premium Smartphone Punya Slow Motion 4K Terbaik

 

Kalau korang nak semak harga Sony Xperia XZ Premium Malaysia, boleh layari laman web rasmi Sony Mobile di sini https://store.sony.com.my/productlisting.aspx?catid=228.

Dengan harga sekitar MYR3,099 untuk 3 warna termasuk Bronze Pink, Luminous Chrome dan Deepsea Black. Kalau nak warna merah special, kena cari model warna Rosso dengan harga yang sama.

Nak tahu banyak lagi product review untuk jenama Sony Malaysia layari entry blogpost www.mrjocko.com/tag/sony

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.