• Tue. Oct 3rd, 2023

Villa Pohon Zara Resort Di Pulau Leebong Bangka Belitung

pulau_leebong_belitung_01-copy

Tak jauh dari Pulau Belitung, anda boleh singgah di Pulau Leebong (Leebong Island). Lokasinya hanya beberapa minit perjalanan menaiki bot dari Kepulauan Belitung. Di sini, ada Villa Pohon Zara Resort Di Pulau Leebong Bangka Belitung. Ia antara resort atau chalet atas pokok yang terkenal sekitar Belitung.

Untuk ke Pulau Leebong ini, anda boleh naik dari Jeti biasa atau bergerak terus dari pulau-pulai sekitar Kepulauan Belitung ini. Lokasi in, menjadi lokasi wisata (pelancongan) yang menjadi pilihan pelancong kalau ke Belitung.

Baca : Tiket Flight Murah KLIA Ke Pulau Belitung Indonesia

 


Villa Pohon Zara Resort Rumah Pokok Pulau Leebong

pulau_leebong_belitung_01-copy
 

Pulau Leebong ini diliputi pokok-pokok dan juga fauna. Antara aktiviti yang boleh anda lakukan di sini ialah berkhemah, berbasikal, mandi pantai, berkayak, jet ski dan sekitar kawasan pulau boleh cuba untuk snorkeling.

Sementara ini, hanya ada beberapa resort Rumah Pohoh seperti Villa Pohon Zarra ini dan juga khemah besar yang boleh anda tempah jika nak bermalam di sini.

 

pulau_leebong_belitung pulau_leebong_belitung pulau_leebong_belitung pulau_leebong_belitung pulau_leebong_belitung

pulau_leebong_belitung pulau_leebong_belitung_08 pulau_leebong_belitung_09 pulau_leebong_belitung

 

Harga bilik resort Villa Pohon Zarra dan juga resort rumah pohon yang lain tidak pula MrJocko ketahui. InsyaAllah, kalau ada info tentang berapa harga pakej bermalam di sini. Tapi kalau nak harga murah dan berbaloi tentang pakej murah bercuti ke Pulau Belitung dan kawasan sekitar boleh contact Sahabat Konvoi Travel Tours +6011-4005 8875

Nak cari pakej murah travel ke Indonesia, mereka boleh uruskan mengikut bajet dan kesesuaian anda. Nak yang murah banyak, nak yang luxury pun ada banyak. Pilih mana satu bajet percutian anda sepanjang tahun. Jangan lupa gunakan KOD : MrJocko untuk dapatkan special diskaun.

Anda boleh merasakan Wonderful Indonesia yang sebenar di Kepulauan Belitung. Bukan hanya pemandangan, anda boleh menikmati aktiviti menarik sepanjanh percutian anda dengan makan minum terbaik.

Tour Belitung Leebong Island Trip 3D2N

Pakej Tour Belitung Leebong Island Trip selama 3D2N ini menawarkan pengalaman menarik, fantastik dan pastinya akan memuaskan hati anda. Anda boleh mengikuti lawatan ke Pulau Belitung seperti Pakej Laskar Pelangi, Pakej Island Hopping atau pakej bercuti ke Kepulauan Belitung.
 

pulau_leebong_belitung_12

Di sini, ada Villa Pohon Zara Resort Di Pulau Leebong Bangka Belitung. Ia antara resort atau chalet atas pokok yang terkenal sekitar Belitung.

Ada rezeki lagi, InsyaAllah akan singgah ke sini lagi. Kalau ada lagi rezeki lebih, nak bawa anak dan isteri singgah bercuti ke Pulau Belitung, Pulau Lengkuas, Pulau Leebong dan juga banyak lagi pulau sekitar Kepulauan Belitung, Indonesi.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.