Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Food Art Zespri : Day 3 Yummy Mixed Kiwifruit

Siapa lagi yang suka makan buah Kiwi. Nah sekali lagi nak bagitahu yang buah kiwi Zespri ni, antara buah kiwi berkualiti. Sambil tu, MrJocko sahut lagi Cabaran Zespri : Day 3 Yummy Mixed Kiwifruit.

Yummy Mixed Kiwifruit

 


Food Art Zespri : Day 3 Yummy Mixed Kiwifruit

kiwi zespri

 

Hari ketiga untuk Zespri 14 Days Challenge kali ini MrJocko campurkan kombinasi buah Kiwi dari Zespri dengan buah Epal. Untuk food art kali ini, MrJocko cipta seekor burung hantu (OWL). Dari susunan food art ini, MrJocko guna buah kiwi dari Zespri untuk mata bulat burung hantu dan juga kepak atau sayap.
Tambahan untuk campuran buah kiwi ini MrJocko campur dengan buah epal. Dua-dua buah ini menjadi kegemaran anak-anak MrJocko, Khalish dan Hasya.

kiwi zespri
Ada yang bertanya kenapa perlu sampai buah food art untuk buah kiwi? MrJocko kata, bukan senang nak paksa anak-anak makan. Kadang-kadang mereka makan dengan terpaksa. 
Jadi, jika buat food art seperti ini, anda menarik minat mereka dalam menu yang mereka suka, yang sihat dan juga tak perlu paksa mereka makan, mereka akan teruja dengan sendiri untuk mengambil makanan tersebut.
Tengok sahaja Baby Kayla pun tak sabar nak makan buah kiwi Zespri 🙂
p/s : antara kelebihan buah kiwi ni, membantu penghadaman untuk badan kita.
#ZespriMY #Zespri14DaysChallenge #FiberBoost #LifeAsMrJocko

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.