• Fri. Sep 22nd, 2023

Food Aet Zespri : Day 5 Stail Wak Doyok Kiwifruit

zespri kiwi

Cabaran kali ini, MrJocko tetap buat. Ini Cabaran Zespri : Day 5 Stail Wak Doyok Kiwifruit. Nah tengok sendiri, lawa tak? Ada sama dengan rupa Wak Doyok?

Sebenarnya bila memasuki hari kelima Zespri 14 Days Challenge, MrJocko ada banyak idea nak kongsi dengan kawan-kawan untuk Kiwi Food Art, tetapi sangat sibuk. Sebab itu, MrJocko cuma sediakan food art mudah hasil dari hanya sebiji buah Kiwi Zespri yang di ukir mudah.

resipi zespri kiwifruit

 


Day 5 Stail Wak Doyok Kiwifruit

zespri kiwi

 

Zespri : Day 4 I Love Zespri Kiwifruit

 

Kali ini, MrJocko ukir misai dan mengambil idea dari ikon fesyen lelaki di Malaysia yang semakin terkenal iaitu Wak Doyok. Siapa Wak Doyok? Anda boleh baca entry lama MrJocko ini.
 

Ikon Fesyen Wak Doyok

Gandingan Baru Wak Doyok dan Wak Jocko.

Lama-lama makan buah kiwi, memang terasa keberkesanannya. Paling best bila kita boleh cipta banyak food art menggunakan buah kiwi ini. Anak-anak MrJocko memang tak sabar nak makan buah kiwi Zespri setiap hari sebagai makanan untuk tambahkan fiber dalam badan mereka.

Tunggu apa pula food art Kiwifruit yang akan MrJocko buat esok… 🙂

Layari laman web Zespri Malaysia

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.