Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Telefon Baru Umur Setahun Sudah Rosak Tak Dengar Suara

Sedih, cerita Telefon Baru Umur Setahun Sudah Rosak. Alahai Handphone aku ni. Memang rasa frust, sebab baru jer setahun pakai, belum puas tiba-tiba dah rosak. Belum balik modal harga beli.

Mula-mula nak rosak, rasanya mikrofon dulu yang rosak. Tiba-tiba tak boleh nak jawab dan buat call. Tak dnegar suara. Sekarang, earphone pulak yang buat hal, tak leh nak cucuk molek dan tak da bunyi.
 

Baca : Telefon Jenama Blackberry Malaysia

 


Telefon Baru Umur Setahun Sudah Rosak Tak Dengar Suara

telefon-rosak

Sehingga la ni, aku hanya boleh ber”sms” jerk dengan handphone ni. Bila dah jadi sampai taha gini, sure problem. Masa member-member call, family call, business call, semua aku tak boleh nak angkat. Tak boleh nak jawab pasal sebelah sana confirm tak dengar.

Rosak pulak time macam ni, time tengah kering tak da duit lebih. Adusss sampai bila la nak dapat duit terpijak lagi. Dapat durian runtuh ker, boleh aku jual kat pasar malam. Bila dah ada duit untung, boleh aku beli smartphone baru.

broken handphone

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.