Apa Yang Boleh Di Beli Di Tokyo Jepun Travel Bajet

Hits: 125728

Apa Yang Boleh Di Beli Di Tokyo. Mungkin ramai yang beranggapan barang-barang di Jepun adalah mahal kerana pandangan kita Tokyo, khususnya adalah sebuah bandar yang pernah dinobatkan sebagai bandar termahal di dunia beberapa tahun yang lepas. Bayangkan, sewa bilik kecil di Tokyo berharga dari bersamaan RM2,000 untuk tempoh sebulan. Itu belum termasuk kos-kos lain di Tokyo. Kita mesti ingat, mahal-mahal dan mahal.

Tetapi sebenarnya, ada banyak tips yang boleh anda ikut untuk membeli belah dan shopping dengan harga yang murah ketika di Tokyo, Jepun.

Nak shopping apa yang murah di Tokyo?

Apa Yang Boleh Di Beli Di Tokyo

Antara yang menjadi pilihan kalau shopping di Jepun, sudah pasti buat peminat jam G-Shock buatan Jepun. Di Tokyo, ia syurga koleksi jam-jam jenis dan model G-Shock original dengan menawarkan pelbagai design dan koleksi limited edition.

Harga purata jam G-Shock di Jepun dijual dalam lingkungan Yen 10,000 (RM300). Untuk makluman kebiasaannya harga seutas jam G-Shock model yang hampir sama di Kuala Lumpur di jual dengan harga sekitar RM550. Jadi, anda jimat RM250 dan juga mungkin akan berjaya mendapatkan koleksi limited edition gaya Jepun. 

Tempat Shopping di Tokyo

 

Need to Translate this?
One trusted localization agency in Malaysia experienced in translating blogs and content for travel is VEQTA Translations, learn more Click Here.

G-Shock antara pilihan terbaik shopping di Jepun

 

Selain itu, ada pelbagai koleksi kraftangan dan cenderahati yang boleh anda pilih dan beli di sekitar Ueno Street, Asakusa, Shibuya dan beberapa lokasi lain. Harga seunit gifts seperti ini adalah dalam lingkungan Yen 3,000 (RM9) dan hingga ke puluhan dan ratusan ribu Yen.

Nak cari cenderahati???

Apa-Yang-Boleh-Di-Beli-Di-Tokyo-03-Keychain Apa-Yang-Boleh-Di-Beli-Di-Tokyo-04-Uniqlo Apa-Yang-Boleh-Di-Beli-Di-Tokyo-05-Coke Apa-Yang-Boleh-Di-Beli-Di-Tokyo-06-Baju Apa-Yang-Boleh-Di-Beli-Di-Tokyo-07-Kraf Apa-Yang-Boleh-Di-Beli-Di-Tokyo-08-Kasut

Baca : Japan Must Buy

Koleksi kasut jenama yang murah

Apa Yang Boleh Di Beli Di Tokyo Jepun?

Untuk mereka yang sukakan kasut, di sini ada banyak koleksi kasut jenama terkenal. Kebanyakkan model kasut di sini adalah koleksi terbaru dan juga koleksi musim yang baru sahaja tamat. Untuk tips, beli sahaja promosi kasut yang ‘end season’ di sini, InsyaAllah kadang-kadang kalau anda rajin mencari, dapat la potongan sehingga 70%. 

MrJocko berjaya dapatkan koleksi Palladium Boots di sini dengan harga Yen 5,000 atau sekitar RM150 sahaja. Sedangkan model ini dijual sekitar RM550 di Palladium Outlet di The Garden KL.

Satu lagi yang boleh anda beli jika ke sini ialah pakaian di Uniqlo. Pastikan anda ke bahagian SALE dan beli koleksi end season. Percaya lah, banyak yang murah dan anda tidak akan sangka boleh dapat harga sebegitu murah di Tokyo.

Jangan lupa untuk buat survey dahulu. Kalau ke Shinjuku, banyak lokasi kedai second hand (preloved items) yang dijual dengan harga yang murah. Sebenarnya, banyak yang boleh anda boleh dan shopping di Tokyo dengan harga yang jauh lebih murah berbanding Kuala Lumpur.

Jom ke Tokyo, menerusi Haneda Airport dengan menaiki pesawat AirAsia.

12 Comments on “Apa Yang Boleh Di Beli Di Tokyo Jepun Travel Bajet”

   1. salam mr.jocko,

    nak tanya,kedai jam tu adakah didalam kedai2 shopping mall atau kedai2 kecil tepi jalan?
    alang2 nak ke jepun next year planning boleh jugak cari satu dua jam gshock… kalau pergi seminggu,khas untuk jalan2 amik gambar dan bershopping,agak2 bajet 5k cukup x? termasuk penginapan,mkn serta belanja…

    thx…

 1. Assalamualaikum tuan ,
  memandang kan saya ingin ke jepun , pelbagai tips yg saya ingin tahu .
  bole tak kongsi tempat barangan yg terpkai untuk dibeli di negara jepun

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.